30 Indispensable Ice Creams

by Jaume Turró


« Vissza | Szerzők: Jaume Turró
  2017. március 21. 18:56

30 Indispensable Ice Creams

Ez a könyv nem pusztán egy kiváló szövetséges egy olyan jégkrémválaszték összeállításához, ami kitűnik a konkurens boltok kínálata közül. Minden receptet háttér információ kísér a termék eredetéről, technikai megjegyzésekkel a választott paraméterekről, tippekkel és trükkökkel. 


Olyan receptgyűjtemény, ami magára vállalja azokat a gasztronómiai értékeket, amik a jégkrémek velejárója, és nem fordít hátat napjaink ételekre erőltetett vásárlói szokásainak, alacsony zsírtartalmú termékek és megfelelő formulák használatával.

Ezért az egyik fő üzenet, amit előre kiemelnek az, hogy a technológiai alapanyagok anélkül fejtik ki hatásukat, hogy bármilyen szintén is csökkentenék a jégkrémek élvezeti értékét. Jaume Turró 16 éves korában teljes mértékben részese lett a családi vállalkozásnak és összeegyeztette a munkát a Barcelona Guild College of Confectionery-ben (EPGB – Barcelonai Cukrász-céh Főiskola) folytatott tanulmányaival, amellett, hogy olyan tanárok kurzusain vett részt, mint Philippe Urraca és Pierre Hermé. A nagy Jordi Calvet vezette Tivoli workshopon is gyakorlatot szerzett. Turró feleségül vette Núria Fontrodona Pica-t, akinek családja egy kávézó tulajdonosa, a Barcelonai Malgrat de Mar-ban. Közösen úgy határoztak, hogy kiegészítik az üzletet egy új termékkel, ami végül hivatásos tevékenységük tengelye lett: a jégkrémmel. Legelső szakirányú tapasztalatait Angelo Corvitto mester mellett szerzi, akitől nem csak a mesterséget és annak fogásait tanulja meg, de a nyersanyagok minőségére és megfelelő elkészítési folyamatokra irányuló megszállottságot is.

Több olasz mester mellett növeli tudását és tapasztalatait - Guiseppe Scaringella, Andrea Soban, Gianfrancesco Cutelli - lankadatlan tudásszomjjal, ami meggyőződése szerint a haladás elengedhetetlen velejárója. Saját szavaival élve, „a technika és a tudás elsajátítása kulcs ahhoz, hogy megértsd, amit csinálsz és hogy tovább lephess. Csak azután, hogy megszerezted ezt a tudást, tudsz más bőrébe bújni és előre haladni. Más szavakkal, csak így értheted meg, hogy mit csinálnak az Aula Chocovic-ban vagy Pierre Hermé-nél és próbálhatod meg a saját vonaladat kialakítani. Szerintem ez az előrehaladás legjobb módja.”

Hagyta, hogy magával ragadja a mestersége iránt táplált szenvedélye és a vágytól hajtva, hogy bizonyítson, Jaume Turró 2010-ben úgy dönt, hogy benevez az először megrendezett Spanyol Jégkrém bajnokságba, ahol a második helyet szerzi meg. Két évvel később az ezüstöt aranyra cserélte és spanyol bajnok lett. Ez a dicsőség kinyitotta számára az ajtót, hogy beteljesítse régi szakmai álmát és a spanyol csapat tagjaként részt vegyen a Jégkrém Világkupán (Rimini) ami 2013 januárjában volt, és a jól megérdemelt ötödik helyet érte el.

 

Photo: Vilbo

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Jaume Turró
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Fagylalt / Ice Cream / Sorbet
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9788494632327
Nyelv: Angol
Méretek: 21 x 27 x 1 cm
Súly: 0.74 kg
Oldalszám: 144
Ár: 14 990 Ft