Anarkia


« Vissza | Szerzők: Jordi Roca
  2017. augusztus 25. 13:32

Anarkia

Az Anarkia az El Celler de Can Roca (3 Michelin-csillag) édességkonyháját bemutató nagy volumenű mű, Jordi Roca - a 2004-ben a világ legjobb cukrászának kikiáltott séf – bűvös desszertjeinek gyűjteménye. 30 éves története során az (Joan, Josep és Jordi Roca vezette) El Celler de Can Roca-t kétszer választották meg a világ legjobb éttermének.


Az Anarkia lapjain 115 eredeti alkotást és 479 mesterfogást ismerhetünk meg 2050 fényképpel és 105 folyamatábrával kísérve. Ez a grandiózus kiadvány Joan Roca konyhájának technikáit és cukrászkészítményeit is tartalmazza. Mindezek együtteséből egy olyan kötet jött létre, amit mérföldkőnek nevezhetünk a szakácskönyvek történetében - napjaink legfigyelemreméltóbb és legfantáziadúsabb desszertjei, 560 oldalon. A legifjabb Roca fivér lenyűgöz páratlan zsenialitásával és gasztronómiai álomképeivel; összefoglalja az alapvető cukrásztechnikákat és az édességkonyhák alapanyagait. Az Anarkia több mint 100 receptje bepillantást enged az El Celler de Can Roca cukrászműhelyébe - egy olyan stílusoktól független étterem konyhájába, ami a csúcsgasztronómia kreativitását törekszik megtestesíteni, anélkül, hogy hátat fordítana a kulináris múltnak. Jordi, Joan-al és Josep-el együtt egy olyan zenekart alkot, aminek előadásában a darabok a tiszta érzelmeket, a merész kreativitást és az ésszerűséget az újító szellemmel ötvözik, így létrehozva kulináris varázslataikat. A kortárs gasztronómia egyik legközvetlenebb képviselői, vendégeiket elragadó és felejthetetlen élményekkel gyarapítják. Jordi desszertjei bátrak, ártatlanok és pezsgően frissek, nélkülöznek minden felesleget, hogy a vendégek könnyed, szárnyaló lélekkel távozhassanak.

Joan Roca
Jordi szeret szakítani a hagyományokkal, a váratlant, a kísérletezést, az ugrást az ismeretlenbe, az őszinteséget. Olyan, mint egy cirkuszi artista, aki védőháló nélkül lép fel. Kevés szakács gondolkodik úgy az édességekről, mint ő; kevés cukrász él ilyen játékossággal; kevesen jutottak olyan magasságokba a fagylaltokat illetően, mint ő - ízkombinációi, aktualitása és trükkjei eredeti és szórakoztató alkotásokat eredményeznek.
 

Photo: Montagud Editores


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Jordi Roca
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9788472121669
Nyelv: Angol
Méretek: 24 x 32 x 5 cm
Súly: 3.68 kg
Oldalszám: 560
Ár: 41 290 Ft