Aska

Fredrik Berselius


« Vissza | Szerzők: Fredrik Berselius
  2018. február 11. 17:17

Aska

Az Aska 3-csillagot érdemelt ki a New York Times-tól és 4-csillagot az Eater magazintól. Az Év Legjobb Új Éttermének kiáltották ki (Eater, Village Voice, GQ) és egyike volt New York 10 Legjobb Új éttermének (New York Times, USA Today).


Az Aska ellenáramlatainak ünneplése: skandináv kulináris hatások helyi alapanyagokkal ötvözve. Gazdagon illusztrált Gentl & Hyers megigéző fotóival kitálalt ételekről, alapanyagokról, az étteremről és a hozzájuk köthető tájakról
A kiadvány a fine-dining éttermek közönségének, séfeknek, szakácstanulóknak, az északi konyha és design szerelmeseinek, és azok számára íródott, akik figyelemmel követik a csúcsgasztronómia világát, különösen olyan északi szakácsok életútját, mint René Redzepi és Magnus Nilsson.
Berselius egyike egy csapat élvonalbeli séfnek, akik szerepelnek a Michelin Stars c. dokumentumfilmben. A Michelin-csillagos Brooklyn-i Aska étterem nemzetközileg is elismert svéd séfjének debütáló szakácskönyve.
Az Aska Fredrik Berselius séf első könyve, akit étterme 2016-os megnyitása után hat hónappal 2 Michelin-csillaggal jutalmaztak. A séf tanulmánya elviszi az olvasót Svédországból New York városába tartó utazására, felkutat egy 1860-as évekbeli Brooklyn-i raktárat és megmutatja étterme minden egyes részletének kitervelését, messze az ételeken túlmutatóan. Ez a könyv az észak ihlette ételeket ünnepli 40 recepten át, megindító személyes fogalmazásokkal és lenyűgöző fotókkal.
Fredrik Berselius az Aska tulajdonosa és séfje. Stockholmi születésű, 2000-ben költözött New Yorkba és 2012-ben nyitotta meg a Frej pop-up-ot, ami később az Aska-vá nőtte ki magát (svédül ‘hamvak’-at jelent). Az Aska 2016-ban nyitott újra, új, tágasabb helyszínén.

Photo:Phaidon

 

 

 

 

 Kapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Fredrik Berselius
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9780714875774
Nyelv: Angol
Méretek: 21.4 x 29 x 2 cm
Súly: 1.32 kg
Oldalszám: 240
Ár: 12 490 Ft