Astrance: A Cook's Book

[English Edition]


« Vissza | Szerzők: Pascal Barbot, Chihiro Masui, Christophe Rohat
  2013. február 18. 00:49

Astrance: A Cook's Book

Ebben a gyönyörű szakácskönyvben Pascal Barbot, az egyik neves és nemzetközileg elismert francia séf, felfedi éttermi koncepcióját, főzőtudományát. Egy sor, mintegy ötven "narratív receptet" ismerhetünk meg. Leírja, hogyan és hol talált, kapott ihletet a receptjei elkészítéséhez, hogyan választja termékeit, alapanyagait, és használja, készíti elő azokat.


Ezeket a "narratív recepteket" tölti meg szöveggel Chihiro Masui. A felhasznált alapanyagokat, az elkészült ételeket nagy gondossággal, a tehetséges Richard Haughton fényképezte. Annak érdekében, hogy a kevésbé gyakorlott, és a kísérletező kedvű amatőr is sikerrel járjon, Pascal Barbot felfedi az ő alapvető titkait (mártáskészítés, hússütés) egy kiegészítő 64 oldalas receptes melléklettel, füzettel is, ahol sok step by step fényképpel, magyarázó szöveggel segíti azok megértését, elsajátítását. A 25 férőhelyes étteremben nincs meghatározott menü, az élmény a bizalomra épül. Pascal Barbot mindennap váltja a 10 egyedi ételajánlatát. A kulináris kaland tarthat egy egész délután vagy egy egész este. Nagyon finoman kialakított ételek, meghatározhatatlan ízek, váratlan kombinációk, egyedien tálalt ételek, gyönyörű színekkel, szokatlan fűszerezéssel - számos meglepő „örömök a szájban”  így jellemezhetjük Barbot konyháját.

A főpincér mindig rendelkezésre áll, hogy elmagyarázza az elkészítés folyamatát, alapanyag választást és segítsen a pontos bor-étel párosításban. Egy ilyen szerteágazó tudást kínáló kiadvánnyal ritkán találkozni, mely szinte minden érzékszervünkre hat, ezért feltétlenül ajánlom a gasztronómia szerelmeseinek, művelőinek.

A szerzőkről

Pascal Barbot, L’Astrance étterem három Michelin csillagos séfje.  Barbot számos nagyszerű étteremben dolgozott, úgy, mint a Les Saveurs Londonban és Troisgros Roanne. 1994 és 1998 között a Párizsi Arpege étteremben dolgozott (3-csillagos) mint helyettes. Ezután egy évet töltött Sydney-be. 2000-ben végre megnyitotta saját éttermét, L Astrance-t, mely rövid idő alatt az egyik legnépszerűbb étterem lett, és rohamléptékben megkapta a hőn áhított 3 Michelin csillagot, a Michelin ajánlótól.  

Christophe Rohat az étterem menedzsere, ő felelős a mindennapi service-ért, és a munkatársakért. Barbot a L’Arpege-ben találkozott Chihiro Masui-val, aki Japánban született 1964-ben. Tanulmányai után a Sorbonne egyetemen filozófiát tanult, majd szakfordítással és újságírással tevékenykedett, tevékenykedik a japán és a francia szaksajtó részére. Számos cikket írt a nagy francia szakácsokról, úgy, mint Joel Robuchon, Pierre & Michel Troisgros, Georges Blanc és Frederic Anton séfekről. Szerzője számos könyvnek, többek között a "Le Pre Catelan: a Restaurant" (2008), " Poissons: un art au Japon" (Glenat, 2009), "Sushi" (Grund, 2010) és a "Kama Sutra Cooking" (Editions du Chene, 2010).

Richard Haughton egy eklektikus fényképész,. Az élelmiszer-fotózáshoz Frederic Anton könyvénél szerette meg, fedezte fel. Ő volt a fotós Chihiro Masui két könyvénél is ("Le Pre Catelan: The Restaurant ', 2008,' Poissons: un art au Japon " Glenat, 2009), és további kiadványoknál is, mint a " L'Alchimie des elements: la cuisine inspire de Jean-Georges Klein "(La Martinière, 2009) és a" Kama Sutra Cooking "(Editions du Chene, 2010).

A kiadvány ideiglenesen nem kapható, kiadói utánnyomás várható hamarosan!Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Pascal Barbot, Chihiro Masui, Christophe Rohat
Kiadó: Éditions du Chêne
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2013
ISBN: 9782812306624
Nyelv: Angol
Oldalszám: 416
Ár: 24 990 Ft