Caviar

Gastronomic Poetry / Signed version


« Vissza | Szerzők: Jacob Stokkebye, Janne Laigaard Schneider
  2016. november 10. 20:02

Caviar

Imádom a történeteket. Különösen a látványosakat. Mint a kaviár történetét, ami terjedelmes és magával ragadó. A Föld hercegei és királyai rendeleteket bocsátottak ki és törvényeket hoztak, hogy saját kizárólagos tulajdonukká tegyék, továbbá az idők során hírességek és filmsztárok ínyenc finomsággá változtatták. Amikor kaviárt szolgálnak fel, különleges hangulat lesz úrrá a rajtad. Minden szem a gyönyörű fekete tojásokra tekint. Az érzékek kiéleződnek. Készen állsz, hogy elcsábulj.


Én magam 1984-ben sétáltam bele a „csapdába”. Éppen befejeztem a gyakorlatomat, mint pincér a Kong Hans Kaelder-ben Koppenhágában, ezután készen álltam egy évet dolgozni a Hamburgi Hotel Vier Jahreszeiten-ben. Egy éjszaka, egy hosszú munkanap után ételt kerestünk a konyhában. Az egyik hűtő nem volt bezárva. A kaviáros hűtő! Sok gonddal ugyan, de sikerült kinyitnunk a tégelyt, amiben 1,8 kg kaviár volt - nekiláttunk 3 nagy leveses kanállal. Attól a pillanattól kezdve szerelmes vagyok a kaviárba.

 

Az ezután következő gasztronómiai utazásaim Dániában, Németországban, Franciaországban és Angliában 10 évig tartottak. Ezen évek alatt átfogó tudásra tettem szert a csúcsgasztronómiáról – és lehetőségem volt még több időt eltölteni kaviár társaságában, de már a leveses kanál nélkül! Utazásaim eredményeként indítottam el 1997-ben a Butler’s Choice nevű kereskedelmi cégemet és a kaviár volt az első termékem. Kíváncsiság – és a leküzdhetetlen vágy, hogy maradéktalanul mindent tudjak egy termékről – vezetett Oroszországba, Romániába és Iránba- azokba az országokba, amik világvezetők voltak ami a vad tokhal-halászatot illeti. Láttam sporthorgászokat tokhalat fogni a Kaszpi tengeren. És láttam, ahogy behúztak és megöltek egy 200 kg-os Beluga tokhalat egy kis evezős csónakba. 25,6 kg Beluga kaviár lett belőle! Kóstoltam friss tokhalikrát, kizárólag csak egy csipet sóval ízesítve. Tagadhatatlanul a legvadabb élmény, amit valaki átélhet a kaviár csábító világában.

Azt kívánom, hogy ez a könyv egy kéjutazás legyen. Érezze és élvezze a légkört, legeltesse a szemeit és ihlessék meg az északi régió legjobb séfjei.

11 gourmet étterem Dániában és 3 Dániához közel eső vízparti városokban: Flensburg Németországban, Malmö Svédországban és Oslo Norvégiában. Reményeim szerint ennek az érzéki utazásnak elcsábulás és még egy falat kaviár lesz az eredménye. Ez a könyv szakértők, zöldfülűek, királyok, hercegek, szerelmespárok és szeretők számára íródott és bárkinek, aki kész pezsgőt inni egy cipőből és élvezni egy a falat kaviárt – bármikor.

 

Photo: Stokkebye

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Jacob Stokkebye, Janne Laigaard Schneider
Kiadó: Stokkebye Caviar and Wine
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9878799119899
Nyelv: Angol
Oldalszám: 157
Ár: 28 290 Ft