Champignons

65 Champignons, 140 Gestes Techniques, 100 Recettes, Épicerie Fine


« Vissza | Szerzők: Regis Marcon, Philippe Barret, Nathalie Nannini
  2019. április 27. 10:39

Champignons

Régis Marcon a 3 Michelin-csillagos étterem tulajdonos-séfjének gombák iránt táplált szerelme a gyermekkorába nyúlik vissza.


A könyv - figyelemre méltó módon – azzal kezdődik, hogy ritka és kevésbé ismert gombák alternatíváit mutatja be – olyan könnyebben és akár egész évben beszerezhető gombákat, amik hasonló állagokkal, ízekkel és aromákkal rendelkeznek.
Az első fejezet a gombafajtákkal foglalkozik: körülbelül 65 különböző típust sorol fel az Agaricus campestris-től (kerti csiperke) a Tuber uncinatum-ig (burgundi szarvasgomba), különféle boletusokat (vargányafélék), a cantharellusokat (rókagombák), a lactariusokat (tejelőgombák) és a galambgombákat. A gombákat a legrészletesebben ismerhetjük meg: latin neveiket, köznyelvi neveiket, szedési idejüket, jellegzetességeiket, fogyaszthatóságukat, teljes oldalas fotókkal kísérve. Lépésről lépésre bemutatott technikai fogásokat sajátíthatunk el a gombák tisztításához, előkészítéséhez és elkészítéséhez.
A több mint 100 recept között az alapkészítmények és az előételek mellett egy külön fejezetet szenteltek a leveseknek és a köreteknek is. A tészták és a gabonafélék is különleges helyet kaptak, nem elfelejtve a halakat és a tenger gyümölcseit, de a húsokat, a szárnyast és a vadat sem. Egy lenyűgöző rész kizárólag a desszertekkel foglalkozik. A könyv egy olyan fejezettel zárul, ami tartósítási tanácsokkal látja el az olvasót - sterilizálási, szárítási, fagyasztási, fermentálási és befőzési praktikákkal.

Nathalie Nannini vizuális látásmódja és Philippe Barret fényképei együtt teszik lenyűgözővé ezt a mérföldkőnek számító szakkönyvet.
 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Regis Marcon, Philippe Barret, Nathalie Nannini
Kiadó: Editions de la Martinière
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Francia / French Books
Kiadás éve: 2013
ISBN: 9782732454832
Nyelv: Francia
Méretek: 22.8 x 29.3 x 3.7 cm
Oldalszám: 416
Ár: 15 990 Ft