Barion Pixel

Chocolat

From the Cocoa Bean to the Chocolate Bar


« Vissza | Szerzők: Pierre Marcolini
  2017. július 08. 15:50

Chocolat

A világ legkiválóbb csokoládékészítőjének - akitől a ’bean-to-bar’ (a kakaó babtól a tábláig) koncepciója is ered - műve ez a 170 legjobb és legalapvetőbb csokoládékészítmény receptjét felvonultató gyűjtemény. A csokoládékészítés kifinomult művészetének legszakavatottabb belga képviselője osztja meg olvasóival szenvedélyét és tudását ebben a végtelenül gyönyörű kötetben. 


 

Pierre Marcolini édességeit a világ legélvezetesebb csokoládékreációi között tartják számon és könyve egy ízletes merülés a minőségi csokoládék tengerébe és tisztelgés nagyszerűségük előtt. Marcolini volt az első ’chocolatier’ (csokoládékészítő), aki a bean-to-bar filozófiája alapján készítette el termékeit. Ez az ötlet abból a felismerésből született, hogy csakúgy, mint ahogy a legszebb borok is tükrözik a terroir-t, ahonnan a szőlő ered, a csokoládé is profitálhat a kakaó babok termőhely alapján végzett gondos válogatásából. Könyvében felfedi az elsőrangú csokoládék megalkotásának szakmai titkait: hogyan pörköljük, őröljük és temperáljuk a csokoládét profikhoz méltóan otthoni körülmények között és hogyan váljunk mesterévé a csokoládékészítés minden fogásának. Receptjei lefedik az alapanyag felhasználásának teljes skáláját – ellenállhatatlan krémes szószokat, dekadens péksüteményeket, csokoládétáblákat, trüffeleket, és elvétve találunk sós fogásokat is. Mindezek szemet gyönyörködtetően kerülnek bemutatásra pazar fotókkal ebben a könyvben, amit egyetlen csokoládéimádó sem nélkülözhet.


A Szerzőkről
Pierre Marcolini a világ egyik legnagyobb nevű kézműves csokoládékészítője, számtalan díj büszke birtokosa. Az 1995-ös cukrász világbajnokság első helyének megszerzése után megnyitotta első boltját Brüsszelben. Birodalma azóta 28 további üzletre terjedt ki Belgiumban, Japánban, Franciaországban, Angliában, Luxemburgban, Monacoban és Kuwaitban.
Chae Rin Vincent egy vezető food stylist és francia nyelvű író. Marie-Pierre Morel Európa egyik legjobban ismert fotósa, aki az ételekre és belsőépítészetre specializálódott.


Vélemények a könyvről:
"A ’CHOCOLAT: From the Cocoa Bean to the Chocolate Bar’ Belgium legfontosabb kézműves csokoládékészítőjének, Pierre Marcolini-nek legújabb kiadványa egy igazi csoda, egy nagy volumenű kötet, tele nyalánkságokkal. Marcolni lerántja a leplet a csokoládékészítés művészetének titkairól, többek között megmutatja, hogyan pörköljük, őröljük és temperáljuk a csokoládét otthon, profikat is megszégyenítő módon. A kreációkról készült fotóktól tényleg eláll az ember lélegzete és összefut a szájában a nyál. A legkiemelkedőbbek között említhetjük a ropogós tejcsokoládé-praliné fürtöket, a Breton kekszet, a csokis madeleine-t, a csokoládés macaron-t és a csokoládés leveles tésztát.
—Epicurus.com

"

A Maison Marcolini 20-ik születésnapjának alkalmából Mr. Marcolini megírta a ’Chocolat: From the Cocoa Bean to the Chocolate Bar’ című könyvet. Egyszerre a szakmájának címzett szerelmeslevél és páratlan útmutató a csokoládé értékeléséhez. Az egyik legjobb témaspecifikus cukrászkönyv, ami jó ideje megjelent.
—New York Journal of Books

zEz a látványos kötet az újító szellem ínycsiklandozó meditációja egy olyan mesterségről, ami a kakaóbabtól a desszertes tányérig terjeszkedik.
—Bal Harbour Magazine

A francia nyelvű verziót ide kattintva éri el!

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Pierre Marcolini
Kiadó: Rizzoli International Publications
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9780789339980
Nyelv: Angol
Méretek: 23 x 29.5 x 3.5 cm
Súly: 2.27 kg
Oldalszám: 384
Ár: 14 990 Ft
(14 276 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

The Rye Baker

The Rye Baker

Az igazi rozskenyér, amely az észak- és kelet európai étkezési kultúra középpontjában áll sokkal több, mint egy bolti szelíd kenyér. 


Reasoned Gourmandise

Reasoned Gourmandise

Cukrászda: ezer érzelmet felkeltő szó, ősi, jóindulatú és ínyenc, gyakran a bőség szinonimája, amikor testünk komolytalanul követel valamilyen csemegét.


Szerzők: Frédéric Bau

El Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca

Az El Celler de Can Roca - The Book, a világ legjobb éttermének elmúlt 25 évét szemlélteti a kezdetektől, egészen a napjainkig. A könyv, amely részletezi a 25 éves családi étterem történetét.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.