Barion Pixel

Coffee Sapiens

Innovation through understanding


« Vissza | Szerzők: Ferran Adriá, elBulli Foundation, Bullipedia
  2019. április 30. 10:32

Coffee Sapiens

A világ legnépszerűbb italának legrészletesebb szakkönyve – a Ferran Adriá vezette elBullifoundation és a Lavazza közreműködésének eredménye.


Ebben az egyetemes enciklopédiában, az elBullifoundation szakértői a világvezető Lavazza kávémárkával karöltve választ adnak a kávéról feltehető összes kérdésre. Ez a lenyűgöző kiadvány a gasztronómia szakembereit, a kávészakértőket és olyanokat céloz meg, akik fel akarják fedezni azt a világot, ami mindennapjaink egy elválaszthatatlan része mögött rejlik. Az olvasók felfedezhetik a kávé történelmét, elkészítési és fogyasztási gyakorlatait, megismerhetnek gyártási technológiákat és tengernyi kávéfajtát és betekintést kapnak a kávéipar teljes egészébe. Tökéletes kalauz azoknak, akik közelebb akarnak kerülni a kávé és a gasztronómia világához gyakorlati és intellektuális szempontból is, legyen az olvasó hivatásos vagy egy kíváncsi kávérajongó.

Ferran Adriá híres úttörő konyhai technikáiról, csodálják és utánozzák a világ körül, és számos más elismerés mellett 3 Michelin-csillagot is szerzett az étteremnek.
Az elBulli 2011-es bezárása óta Ferrán előadásokat tart a világ körül és az elBullifoundation megalapításán dolgozik, ami egy kulináris akadémia és agytröszt az egykori étterem helyén.
„Az út, amin elindultunk a Lavazza-val több mint 20 évvel ezelőtt, arra késztetett, hogy kitágítsam a kísérletezés határait, annyira, hogy a kávét is belevegyem a Sapiens módszertanba. Izgatott voltam, hogy azok mögé a koncepciók mögé tekinthettem, amik mélyre gyökereztek az évszázadok során. Ez a filozófia hasonló, mint, amit egy elBulli élmény ad. És bemutatja, hogyan lehet a kávé eredeti, meglepő és olyan mértékben szélesíti ki a kutatások határait, amit még elképzelni sem tudunk.” Ferran Adriá

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Ferran Adriá, elBulli Foundation, Bullipedia
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9781838660116
Nyelv: Angol
Méretek: 22.5 x 33 x 4.6 cm
Súly: 3.91 kg
Oldalszám: 704
Ár: 38 990 Ft
(37 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Mastering Bread

Mastering Bread

A Marc Vetri „kenyér program” egy évtizede kezdődött és szerepet játszott abban az amerikai mozgalomban, ami a csúcsminőségű kenyeret szándékozott visszahelyezni az ételkultúra középpontjába. 


Hugh Johnson's Pocket Wine 2023

Hugh Johnson's Pocket Wine 2023

Hugh Johnson Pocket Wine Book egy alapvető referenciakönyv mindenkinek, aki bort vásárol – üzletekben, éttermekben vagy az interneten. Megjelenésének 46. évében nincs vetélytársa az átfogó, naprakész éves útmutatónak.


Hugh Johnson's Pocket Wine 2023

Hugh Johnson's Pocket Wine 2023

Hugh Johnson Pocket Wine Book egy alapvető referenciakönyv mindenkinek, aki bort vásárol – üzletekben, éttermekben vagy az interneten. Megjelenésének 46. évében nincs vetélytársa az átfogó, naprakész éves útmutatónak.


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash