D.O.M.: Rediscovering Brazilian Ingredients

[Hardcover]


« Vissza | Szerzők: Alex Atala
  2013. november 23. 11:57

D.O.M.: Rediscovering Brazilian Ingredients

Alex Atala első, nagy szakácskönyve. A szerző, egy alapos alapanyag ismertetéssel gazdagítja az olvasót. Megismerhetjük a régióban fellelhető hozzávalókat, „különlegességeket”, nem ritkán az Amazonas őserdejét használva inspiráló gyűjtő helyként és „piacként”, és bepillanthatunk Atala kreatív-alkotó elkészítési folyamatai mögé, mely által valódi innovatív fogásokat ismerhetünk meg.


A szakácskönyv 65, a szerzőre jellemző receptet tartalmaz, mint például a friss pálmaszívből, fésűkagylóból és Coral mártással készült étel, vagy az enyhén pirított fekete rizs, zöldségekkel brazil dió tejjel, és még sok különleges kreáció. A könyv, 150 lenyűgöző színes fényképpel egészül ki, melyek nagy részletességgel tükrözik Atala egyedi stílusát, az „élő” ételek varázsát, a buja, vibráló brazil tájak szépségét. Az eredmény egy magával ragadó élmény, mely elszállítja az olvasót Sao Paulo utcáira, és az Amazon sűrű erdejébe. A könyv előszavát, bevezetőjét AlainDucasse írta, és kiemeli a DOM étterem és Alex Atala gasztronómiailag fontos szerepét a régiós „ízek” pontos feltérképezésében és rögzítésében játszott szerepét.

Alex Atala

Alex Atala még kisfiúként, lépett először kapcsolatba az Amazonas őserdejével és annak vidékével, hála a családjának.19 évesen, a Hospitality School of Namur /Belgium/, kezdte pályafutását, mint szakács, majd Franciaországban, dolgozott, úgy, mint Jean Pierre Bruneau és Bernard Loiseau éttermeiben, és a híres Hotel de la Cote D'Or-ban, ezután Montpellier és Milánó következett.1994-ben visszaköltözött SaoPaolo-ba. A teljesítménye gyorsan feltűnővé vált, akkoriban a Filomena és a 72 éttermekben. 1999-ben kezdte pályafutását, mint séf-tulajdonos, az elismert Namesa étteremben. Ugyanebben az évben nyitotta meg D.O.M éttermét, és egyben egy új korszak is kezdődött a brazil konyha történetében, ahol a régió összetevői a főszereplők, nem mellesleg avant-garde stílusban, melyek kifinomultak, és egyben meglepőek.

A San Pellegrino /The World's 50 Best Restaurants 2013 / listáján az étterem a 6-ik helyen szerepel. Az évek óta a lista első felében szereplő étterem nagy odafigyelést érdemel, és példamutató az a kutató-fejlesztő munkásság, mely az ételek elkészítése mögött rejlik.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Alex Atala
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2013
ISBN: 9780714865744
Nyelv: Angol
Oldalszám: 290
Ár: 13 990 Ft