Émotion Culinaire

Dedikált verzió / Signed Version


« Vissza | Szerzők: Serge Vieira
  2018. február 18. 11:42

Émotion Culinaire

Cantal szívében, Chaudes-Aigues falvában, a középköri sárm és a kortárs építészet között áll a Château de Couffour és Serge Vieira Michelin csillagos étterme.


2006-tól (az első látogatás a kastélyba) 2009 áprilisáig (a nyitás dátuma), minden nagyon gyorsan halad. Az étterem nem kevesebb, mint 35 vendéget szolgál ki első szervíze alatt és az elismerés nem sokat várat magára.
A séf, aki a 2005-ös Bocuse d’Or nyertese (Régis Marcon pártfogoltja, akinél akkoriban dolgozott), 2010 áprilisában megkapja első Michelin-csillagát, majd a ’Remény’ szóval díszített másodikat, 2012-ben. Dominique Robert, Bernard Andrieu, Marc Meneau vagy Régis Marcon-nál eltöltött éveiből és utazásaiból Québec-be, Norvégiába, Svédországba, Kínába, Ausztráliába és más országokba, a séf ízeket, tapasztalatokat őrzött meg és olyan lelki nyitottságat, amit minden tányérjába belevisz.

Konyhájára – az őszinte és eredeti mellett - a kortárs jelző illik legjobban és egy látványosan letisztult esztétikai vonalat hordoz. Nem meglepő, hogy mielőtt még részletesen megtervez egy ételt, a séf rajzolással kezd. Helyi alapanyagok, igazi ízek és textúrák egy olyan magas szintű konyhában, ahol a séf hónapról hónapra kulináris áttekintést kínál:
„Foie grast natúran, Chantecler-i almaszósz, rizsfelfújt labdák és barátcserje bogyó; Massiac-i csiga, krokett, karamellizált hagymakrém, réti gombák, és káposztacserje; Teknőshúsos ravioli, quinoa saláta, malabár-spenót, zöldbab és savas őszibarack bouillon; Egy vargánya fricassée emléke, fekete champignon zselé és vargányavajas sabayon; Sült kacsa supreme, tormás navet-szalag, és Frère Janaudy Petit Riz babja; Klementin-ropogós, csokoládé crémeux,; Mandarine Napoléon sorbet és gömbök; Szedres-csokoládé crémeux, zöld ánizsos rúd, konfitált citrom-sorbet és egy érintésnyi méz.
Zseniális, érzelmeket közvetítő kiadvány, ami - a séf kedvenc kifejezésével és konyhájának iránymutatójával élve - nem hagy lábnyomot maga után.
A készlet erejéig Serge Vieira által dedikált verzióban kerül forgalomba, csak a Cookbooks.hu-nál!

 Kapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Serge Vieira
Kiadó: Quelque Part Sur Terre
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Bocuse dOr
Kiadás éve: 2018
ISBN: 978-2918581154
Nyelv: Francia
Oldalszám: 296
Ár: 17 190 Ft