Everything but Espresso

Professional Coffee Brewing Techniques


« Vissza | Szerzők: Scott Rao
  2014. október 27. 18:17

Everything but Espresso

Scott Rao könyve a tanulni vágyó és már gyakorlott kávés szakembereknek is egyaránt megkerülhetetlen, professzionális, szépen átgondolt, továbbá sallangmentes, csak a lényeggel foglalkozik, a legmagasabb szinten!


A kávés szakma óriási fejlődésnek indult néhány éve, mely által egyre több, kávés szakbolt, minőségi kávézó nyitja meg kapuit kis hazánkban.  A jó kávé újra divat lett. Ez jó!  A jó kávé elkészítéséhez természetesen szakszerűség, kiváló szakember, alapanyag szükségeltetik. Egyre több barista tanfolyam-iskola közül válogathatnak a téma iránt érdeklődők, minek következtében szakembereink a világversenyeken csodás eredményeket értek, érnek el. A gyors-léptékű fejlődés tettenérhető. A tudás kiaknázására, kiegészítésére kiváló beltartalmú szakkönyvekre van szükség. Scott Rao a modern kávés szakirodalom megteremtőjének könyvei alkalmasak oktatásra.

 

Scott Rao: Barista, kávépörkölő, szaktanácsadó, három kiváló kávés szakkönyv szerzője (The Professional Barista’s Handbook, Everything But Espresso, Espresso Extraction eBook, The Coffee Roaster’s Companion)

A szerző: Amikor elkezdtem a kávés üzletet tizennégy évvel ezelőtt, elolvastam minden könyvet, amit találtam a témával kapcsolatosan. Miután elolvastam az összes könyvet, úgy éreztem mintha nagyon keveset tanultam volna a kávéról. A “kávés” könyvtáram csordultig tele van színesebbnél színesebb leírásokkal, receptekkel, továbbá szinte olvashatatlanul tudományos könyvvel. Tizennégy évvel később, még mindig nem találtam meg azt a könyvet, amire támaszkodni lehetne szakmailag, technológiailag.Tudom, hogy most sok szakember, valamint néhány megszállott non professzionális szeretné megtudni, hogy ez az a könyv. Ez a könyv a nekik szóló kísérletem csupa olyan tartalommal melyet már tapasztaltam, gyakoroltam, és használok mindennap.

A könyv teljes tartalomjegyzékét a lap alján töltheti le!

Everything but Espresso Book

Egyhangúlag 5 csillagos értékelés a kávékészítési szakkönyvek táborában! Az Everything but Espresso egyik legátfogóbb tartalommal rendelkező kávékészítési és technológiai szakkönyv amelyik három fő részből áll.  

 Az első rész: A kávé kitermelése, mérések, az ízek javításának-változtatásának módszerei, lehetőségei, elkészítés és a főzetek főzési paraméterei. 

 Második rész: a lehető legoptimálisabb ízek előcsalogatása, különböző módszerekkel, főzet módszerek (mint például csöpögés, átöntés, préselés, áztatás és vákuum alatti elkészítés). 

 Harmadik rész: A megfelelő vízválasztás, és annak kémiája, babszemek tárolása.

Ha te egy eszpresszó rajongó vagy, aki szárnyalni szeretne, és ápolod a régi kávéfőződ hagyományait, ne csüggedj mert ez a könyv egy kiváló, teljes útmutató ahhoz, hogy a lehető legjobb kávét készítsd el otthon is.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Scott Rao
Kiadó: Scott Rao Edition
Kategória: Technológia, Alapanyag, Barista / Coffee
Kiadás éve: 2010
ISBN: 9781450708708
Nyelv: Angol
Méretek: 20 x 26 x 1 cm
Súly: 0.46 kg
Oldalszám: 70
Ár: 11 890 Ft