Fermentation


« Vissza | Szerzők: Heiko Antoniewicz, Thomas Ruhl, Dr. Michael Podvinec
  2015. június 20. 11:53

Fermentation

A fermentálás az ételek elkészítésének történelmében minden bizonnyal a legfontosabb fejezet. Az emberek évszázadok óta minden kultúrában élnek az erjedés, erjesztés adta pozitív lehetőségekkel, folyamatokkal, kezdetben a tartósítás szempontjai voltak fontosak, ezt követte a bátorító felfedezés…”a fermentálás által megőrizhetjük-alakíthatjuk az alapanyagok ízét-ízjegyeit, textúráit, továbbá egészségesek”. 

 

A hihetetlen komplex erjedési folyamatok, szerves anyagok átalakulása révén számtalan gasztronómiai lehetőség kínálkozik, amelyeket érdemes kihasználni. Heiko Antoniewicz, Németország egyik legismertebb és elismertebb, kortárs gasztronómiai technikákat használó-fejlesztő szakácsa, oktatója és szakácskönyvek szerzője. A szerző évek óta kutatja és egyben használja a fermentációs technológiák adta lehetőségeket, előnyöket.  

Dr. Michael Podvinec molekuláris biológussal együtt mélyrehatóan feltérképezték a fermentációs lehetőségeket, technikákat egészen a kezdetektől. A messze nem hétköznapi főzés teljesen új távlatokat nyít a tudatos ételkészítésben, közel kerülhetünk a fermentációs technológia lényegéhez. A szakácskönyvben 80 teljesértékű recept található: zöldség, gyümölcs, hal, hús, gabonafélék, tej, ital kategóriákban.

A kiadvány professzionális ételképeit Thomas Ruhl ételfotós, könyvszerző biztosítja, a kiadói feladatokat pedig az Edition Port Culinaire vállalta magára. 

Photo: Thomas Ruhl

 

 Kapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Heiko Antoniewicz, Thomas Ruhl, Dr. Michael Podvinec
Kiadó: Edition Port Culinaire
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Német / German Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9783771645656
Nyelv: Német
Méretek: 27 x 33 x 3 cm
Súly: 2.1 kg
Oldalszám: 256
Ár: 21 890 Ft