France - The Cookbook


« Vissza | Szerzők: Ginette Mathiot, Clotilde Dusoulier
  2016. október 06. 15:47

France - The Cookbook

Több mint 1400 receptjével, Mathiot végigkalauzolja az olvasót a francia konyha klasszikus receptjein és technikáin keresztül – amik alapként szolgálnak oly sok más nemzet konyhája számára – világos és iránymutató hangnemben. 


A valódi, hagyományos Francia házias ételek bibliája, több mint 6 millió eladott példánnyal első megjelenése óta (korábban I Know How to Cook – Tudok főzni –címen jelent meg). A receptek - amiket teljes terjedelmükben felfrissített Clothilde Dusoulie, a népszerű Chocolate&Zucchini blog szerzője – bebizonyítják, hogy a francia ételeknek nem kell bonyolultnak, nehéznek lenniük.

Ginette Mathiot (1907-1998) a Francia becsületrend tiszti keresztjének kitüntetettje, 3 francia generációt tanított meg főzni és a francia házias konyha legfőbb szakértelmét képviselte. Több mint 30 eladási listák élén álló szakácskönyvet írt, a Francia konyha világának minden szegletét felfedezve . A Je Sais Cuisiner című könyve meghatározó, legszéleskörűbb műve ami klasszikus francia ételek tömkelegének receptjeit gyűjti egybe.

A párizsi Clotilde Dusoulier, a francia házi konyhában jártas gasztronómiai szakíró hagyományos francia ételeket igazít modern olvasók igényeihez. Megannyi szakácskönyv írójaként a francia ételek nagyfokú ismeretével szerzett rengeteg rajongót a Chocolate & Zucchini weboldalnak és blognak.

 

“Amikor először elkezdtem szakácstanoncként dolgozni, nap mint nap hasznát vettem ennek a könyvnek – abszolút nélkülözhetetlen, mindent bemutat a tojásfőzéstől kezdve a homár tökéletes elkészítéséig.” Marco Pierre White, Telegraph

 

Photo: Phaidon Press

 

 

Photo: Phaidon Press

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Ginette Mathiot, Clotilde Dusoulier
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Technológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9780714872452
Nyelv: Angol
Méretek: 18 x 27 x 6.5 cm
Súly: 2.17 kg
Oldalszám: 976
Ár: 10 190 Ft