Greece: The Cookbook
Alapvető mű a mai Görögország sokszínű és lebilincselő konyhájáról. A Greece: The Cookbook a Görög ételek első mindenre kiterjedő angol nyelvű bibliája.
A Görög ételek népszerűsége rohamosan tempóban nő, egyszerűen elkészíthetőek, egészségesek, ízletesek és más népek konyhájához nem hasonlíthatóan hordozza az ország gazdag földi és tengeri kultúrtörténetének nyomait. Ez az eredeti mediterrán konyha, ahol az olívaolaj, a kenyér, a bor, a füge, a szőlő és a sajt alapvető élelmiszernek számít a nyugati civilizáció hajnala óta. A görög konyha nagyasszonya, Vefa Alexiadou több száz egyszerű receptje, regionális különlegességekről, helyi hozzávalókról és az ételek vallási és történelmi jelentőségéről beszél, 230 színes fényképpel illusztrálva.
Photo: Phaidon
Termékinformációk
Szerző: | Vefa Alexiadou |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2017 |
ISBN: | 9780714873800 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 28 x 5 cm |
Súly: | 2.41 kg |
Oldalszám: | 704 |
Ár: |
16 990 Ft (16 181 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
A Pékmesterség Nagykönyve
Egy könyv, amit 3 hivatásos pék neve fémjelez: Thomas Marie (Meilleur Ouvrier de France 2007-ben és a felsőoktatás vezetője a Lausanne-i vendéglátóipari iskolában), Jean-Marie Lanio (az INBP mesterkurzus vezetője az SPC-nél, Szöulban) és Patric Mitaillé (szintén a Lausanne-i vendéglátóipari iskola tanára).
La Pâtisserie de Yann Couvreur
Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).