Herbes

70 Herbes Potagères et Sauvages,130 recettes


« Vissza | Szerzők: Regis Marcon
  2017. július 12. 21:05

Herbes

Cickafark, madársóska, kígyógyökérű keserűfű, de kakukkfű, metélőhagyma és rozmaring is segélyezik a zöldfűszerek aromáinak és illatainak finom világába vezető utat. Legyenek vadon termők vagy neveltek, ismeretlenek vagy megszokottak, Régis Marcon megtanít minket az évszakok változásait követve begyűjteni, tartósítani és konyhánkban felhasználni zöld növények armadáját.


E háromcsillagos séf természetközeli és bőkezű konyhájának nélkülözhetetlen hozzávalói; az aromák egyedülálló vonásokkal gazdagítják ételeit, a legegyszerűbbek színvonalát is megemelve. Régis Marcon kreativitásában - carré de jardin (fűszerkert) zöldfűszeres ravioli édesvízi rákkal és bazsalikommal, szénaburokban sült nyúl, mezei mimózás madártej, és árvácskás macaron - a virágok minden titka és finomsága megmutatkozik előttünk. Az auvergne-i és ardèche-i séf számos kitüntetése (3 Michelin-csillag, Bocuse d’Or), első sorban családja történetéről mesél. Saint-Bonnet-le-Froid-ban újraindította a családi fogadót mielőtt fiával megnyitotta a Régis et Jacques Marcon éttermet.

A szerző életrajza
Régis Marcon a 2005 óta 3 Michelin-csillagos Clos des Cimes étterem séfje, Saint-Bonnet-Le-Froid-ban. 1979-ben vette át a családi hotel és étterem vezetését még magasabb szintre emelve az édesanyja képviselte vendégszeretetet. Első csillagát 1990-ben, másodikat 1997-ben kapta meg. A páratlan tehetséggel megáldott és munkája iránt elkötelezett Régis Marcon élteti Saint-Bonnet-Le-Froid falvát, egy pékség, egy múzeum és bisztró működtetésével. 2008-ban nyitotta meg csúcséttermét, páratlan kilátással a helyi tájakra. Fia személyében biztos utánpótlást talált az étterem jövőjét illetően. 

Photo: Édition de la Martiniére

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Regis Marcon
Kiadó: Editions de la Martinière
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9782732467313
Nyelv: Francia
Méretek: 23 x 29.5 x 4 cm
Súly: 2.27 kg
Oldalszám: 416
Ár: 15 990 Ft