Hook Line Sinker (Signed Version)

A Seafood Cookbook


« Vissza | Szerzők: Galton Blackiston
  2017. december 09. 18:02

Hook Line Sinker (Signed Version)

Az Egyesült Királyság egyik legjobb, tengeri alapanyagokra specializálódott séfjének kedvenc receptjei. Galton Blackiston vezeti a Michelin-csillagos Morston Hall hotelt és éttermet Norfolk partján; nemrég nyitotta meg a No1 Cromer-t, a hagyományos fish and chip étterem modern feldolgozását. 


Galton ismerős arcnak számít a brit gasztrorajongók számára a BBC Saturday Kitchen című sorozatának rendszeres szereplőjeként és a Great British Menu döntőjében nyújtott teljesítménye miatt. A Hook Line Sinker olyan recepteket mutat be, amik Galton a halak és a tengeri ételek iránt táplált életre szóló szenvedélyéből születtek. Több mint 90 recept öt fejezetre osztva –Gyors és könnyű, Small plates (Kis adagok), Stresszmentes, Fűszeres ételek és Főételek. Galton Blackiston szerint “ A tengerből halászott alapanyagok az utolsó, valóban vad ételeinknek számítanak. Habár a halászati módszerek drasztikusan megváltoztak, a halak még mindig természetes élőhelyükön élnek és szabadon vándorolnak, ahova kedvük tartja és azzal táplálkoznak, amivel szeretnének.

Ugyanúgy lelkes vagyok ma, mint gyermekkoromban, amikor saját kezűleg fogtam a rákot és a makrélát.”

A könyv a különleges kiadványok kiadójaként ismert Leeds-i központú Face Publications-al való együttműködés eredményeképp jött létre, aminek korábbi, Michelin-csillagos séfek nevével – Sat Bains, Graham Garrett, Andrew Pern és James Mackenzie – fémjelzett szakácskönyvei nemzetközi díjakat nyertek. A könyv előszavát Michel Roux OBE írta - “Mint az összes legjobb szakácskönyv, a Hook Line Sinker nem csupán receptek gyűjteménye, hanem az életöröm, a felfedezés élményének és az ötletek ünneplésének őszinte kifejezése: történet az étkezés egyszerű, olykor nosztalgikus élvezetéről. Kevesen írnak ilyen bensőséges és élvezetes stílusban, mint barátom, Galton Blackiston.”

Galton Blackiston:

Galton hivatalos szakácsképzést nem végzett, első munkáját a vendéglátásban a legendás John Tovey vezetésével végezte a Miller Howe-ban a Lake District-ben (tóvidék), ahol négy évet töltött el a cukrászpályán. Rengeteget fejlődött Tovey kezei alatt, ahol végül a konyhafőnöki pozícióig vitte. Londonban, New York-ban, Dél-Afrikában és Kanadában eltöltött évek után Galton és felesége, Tracy megnyitották a Morston Hall-t, egy 4-hálószobás hotelt és 20-fős éttermet egy festői, kőből épített parasztházban. A Morston 22 évvel ezelőtti megnyitása óta előkelő helyen szerepel a Good Food Guide-ban és a széleskörűen Norfolki gasztronómiai színtér ékköveként ismert. 1999-ben az éttermet Michelin-csillaggal jutalmazták, amit azóta is megtartott.

Photo: Face Publications

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Galton Blackiston
Kiadó: Face Publications
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9780955893056
Nyelv: Angol
Méretek: 17 x 24 x 2 cm
Súly: 1.2 kg
Oldalszám: 256
Ár: 7 890 Ft