Japanese Patisserie / Hamarosan-Coming Soon

Exploring the beautiful and delicious fusion of East meets West


« Vissza | Szerzők: James Campbell
  2017. augusztus 26. 17:20

Japanese Patisserie / Hamarosan-Coming Soon

Lenyűgöző desszertek kortárs Japán csavarral. Ez az elegáns gyűjtemény a magabiztos amatőröket és az érdeklődő cukrászokat célozza meg, akik kíváncsiságát felkelti az olyan alapanyagok használata, mint a yuzu, a szezám, a miso és a matcha.


Az ételek közötti fúzió koncepciója varázslatos dolog – amikor konyhák és kultúrák ütköznek, ízeket, alapanyagokat és módszereket ötvöznek a világ minden pontjáról és olyan klasszikusok születhetnek, amik legjobbjai mindennapi ételeink közé kerülnek. Az olyan trendek, mint a japán matcha használata a latte-ban, a koreai kimchi a hamburgerekben vagy a thai Sriracha csípös szósz – tulajdonképpen bármivel fogyasztva – a bizonyíték arra, hogy az ázsiai ételek népszerűsége folyamatosan növekszik. Tokiót ma gasztro paradicsomnak tartják; tizenöt 3-Michelin-csillagos étterme van (Franciaországban összesen 10). Az elmúlt 20 év során ünnepelt francia cukrászséfek tömkelege költözött Japánba, hogy ott üzleteket nyisson. A francia cukrászművészetnek nagy vonzereje van a japán kultúra szemében – mindkettő a szépség, precízió és gondosság értékeit képviseli.  Ez a könyv 60 receptet tartalmaz, újra gondolt klasszikusoktól kezdve látványos alkotásokig, amiket az otthoni konyhákban is elkészíthetővé tettek. A fejezetek többek között apró tortákra és különálló cukrászsüteményekre is (Small Cakes & Individual Patisserie) fókuszálnak, amik többek között a citrom és yuzu éclair-eket (Lemon & Yuzu Éclairs) is bemutatják. Az édes tarte-ok (Sweet Tarts) olyan élvezeteket tartogatnak, mint a miso és tejkaramella tart (Miso Butterscotch Tarts) és a nagy piskóták és torták (Large Cakes & Gateaux) szekció olyan ünnepi tortákat kínálnak, mint a matcha & pisztácia opera (Matcha & Pistachio Opera). A desszertek (Desserts) szekcióban vacsorapartik klasszikusait találjuk japán csavarokkal, mint a fehér szezám és adzuki sajttorta (White Sesame & Adzuki Cheesecake). A kekszek és egyéb cukrásztermékek (Cookies & Confectionery) fejezet tele van szórakoztató csemegékkel, mint a szezámos-mogyoróvajas keksz (Sesame Peanut Butter Cookies) és a zöld teás Kit Kat (Green Tea Kit Kat). Befejezésül pár ínycsiklandó sós recept is helyet kapott, mint a panko fánkok pork katsu-val töltve (Panko Doughnuts stuffed with Pork Katsu). Az itt megismerhető ízkombinációk segítségünkre lesz a japán alapanyagok fő tulajdonságainak megismeréséhez.


Photo Credit / Ryland Peters & Small / Mowie Kay Photographer

Photo Credit / Ryland Peters & Small / Mowie Kay Photographer

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: James Campbell
Kiadó: Ryland Peters Small
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2017
ISBN: 978-1849758109
Nyelv: Angol
Oldalszám: 176
Ár: 6 790 Ft