Kräuterreich
Geheimnisse der alpinen Küche
Vitus Winkler a salzburgi vidék gyógynövényei között viszi sétára olvasóit. A gyógynövényekkel készült ételek olyan érzést keltenek, mintha egy gyógynövényekkel teli erdőben, réten vagy Bergsee mellett lenne az ember.
"Vitus Winkler mesterien ötvözi a regionális hatásokat az Ausztrián kívül szerzett ismereteivel. Ez adja konyhájának különleges varázsát." Ezekkel a szavakkal írja le Vitus Winkler konyháját az évtizedek óta szakács Eckart Witzigmann séf.
36 évesen Vitus Winkler az osztrák konyha abszolút csillaga.
Könyvében (Gyógynövények birodalma - Az alpesi konyha titkai) hazáját, a salzburgi régiót egy kulináris színpadra állítja, és olvasóit egy gyógynövényekről szóló kirándulásra invitálja Bergsee-től az alpesi legelőn át az élvezetek csúcsáig. Az így készült ételek csodálatosan elegánsak és letisztultak, ugyanakkor játékosak és romantikusak. Az "Erdei talaj" ("Waldboden"), a "Gyógynövénymoha" ("Kräutermoos"), a Rókagomba ("Eierschwammerl") és a "Madársóska" ("Sauerklee") nevű ételek úgy hatnak az olvasóra, hogy az egy gyógynövényekkel teli erdőben találja magát. A "Stájeri ember Salzburg tartományban" (Steirer im Salzburger Land") nevű étel pedig a pinzgaui rétre viszi az olvasót.
Winkler ételei egyszerre igényesek, kifinomultak és fortélyosak, ám egyszerűek és tradicionálisak. Ilyen ellentétekkel teli légkörben születnek az egészen különleges fogások, amelyek egyidejűleg keltenek vágyakozást és elégedettséget az emberben.
Photo: Matthaes Verlag / Mario Stockhausen
Termékinformációk
Szerző: | Vitus Winkler |
Kiadó: | Matthaes Verlag |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Német / German Books |
Kiadás éve: | 2019 |
ISBN: | 9783875154351 |
Nyelv: | Német |
Méretek: | 24 x 29 x 2.7 cm |
Súly: | 1.59 kg |
Oldalszám: | 240 |
Ár: |
17 890 Ft (17 038 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
In Search of Tea
Kísérje el az egyik legnagyobb teaszakértőt utazásain a világ legjobb tea fajtáinak felkutatásában.
The Turkish Cookbook
A tápláló és egészséges török konyha egyetemes szakácskönyve, Törökország páratlan gasztronómiai hagyományainak első számú szakértőjétől, Musa Dagdeviren-től, akit a Netflix dokumentumfilm-sorozatában, a Chef’s Table-ben is láthattunk.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.