La Tasquita De Enfrente

Signed Version


« Vissza | Szerzők: Juanjo López
  2018. október 27. 15:06

La Tasquita De Enfrente

Juanjo López 20 éve vette át a madridi La Tasquita de Enfrente vezetését. Attól a pillanattól fogva, a séf a legnagyobb tiszteletnek örvend, az őszintesége, a dolgok esszenciájának megragadása, és az időtlen luxusról kialakított sajátos képe miatt. A legjobb séfek és legigényesebb ínyencek az ízek védelmezőjeként dicsőítik.


Egy napon, Juanjo López úgy döntött befejezi karrierjét, ami egy jelentős biztosítótársaság élére juttatta, majd testileg és lelkileg a vendéglátás szolgálatába állította magát. Szögre akasztotta a nyakkendőjét, az inget a séfkabátra cserélte és a La Tasquite de Enfrente élére állt, amit édesapja, Serafín López Gaona nyitott a Calle de La Ballesta-n, Madridban. Két évtizeddel később ez az étterem viszonyítási pontnak számít mind a legkiválóbb séfek, mint a legnagyobb igényeket támasztó ínyencek között. Mindegyikük ült már az asztalok egyikénél, valami olyan egyszerűt és egyszerre összetettet kóstolva, mint egy kifogástalan alapanyag a legnagyobb tisztelettel elkészítve.

’Biztos kezek között, a minőségi termék is valami emlékezetessé válhat.’ – José Carlos Capel, az El País gasztronómiai kritikusa.

’Nem egyszerű egyetlen panasz, észrevétel nélkül távozni egy étteremből. De itt lehetséges.” – Carlos Maribona, az ABC gasztronómiai szekciójának felelőse több mint 25 éve

A könyvről

Az As Nature Intended lapjain Juanjo López egy egyedi étterem kulisszatitkait részletezi és egy varázslatos hivatásról elmélkedik, ami őszinteséget, józan paraszti észt és szeretetet igényel. Mindezt 11 fejezeten át, amik alapként tartanak mindent, amiről a La Tasquite de Enfrente szól. Az író bemutatja a Luxusról (Luxury) alkotott sajátos felfogását a könyv első fejezetében, és ahogy az olvasó halad az oldalakon, a hangsúly az elengedhetetlen Őszinteségre (Honesty) kerül, ami López vendégeivel és beszállítóival való kapcsolatának alapja. Elmélkedik a Gondolatok (Thoughts) fontosságáról a konyhában és egyúttal elmélyül abban, hogy éttermében milyen alapvető cél a Varázslat (Magic), nap mint nap. Elidőzik a Csapaton (Team) természetesen, és azon is, hogyan kísérletezik a Borral (Wine). Végül felfedi legjobban őrzött titkát. Ez az Esszencia (Essence), amivel kiérdemelte, lépésről lépésre és majdnem, hogy észrevétel nélkül, a szakma legnagyobb tiszteletét. ’Az évek megtanítottak, hogy a legfontosabb könnyedén utazni az élet során és csak azt szabad vinni, ami belül számít.’ Az esszenciához hasonlóan a luxus is a könyv központi témáját képezi. ’A luxus inkább egy hozzáállás, mint valami kézzelfogható.’ – értékeli Risto Mejide publicista és író, a könyv előszavának szerzője ’A luxus egyenlő a mindenkori kiváló bánásmóddal, attól függetlenül, hogy ki vagy, mert Juanjo López bárkinél jobban tudja, hogyan legyen tökéletes házigazda: sokszor ült mások asztalánál, mielőtt felkötötte a kötényt. ’Tartsa észben, miközben ezt a könyvet olvassa, hogy az író a világ legjobb éttermeiben evett’ – erősíti meg Jãvi Antoja, a könyv és a Montagud Editores kiadványainak főszerkesztője. ’És pont ezek azok az utazások, amik felhatalmazzák arra, hogy…azt csináljon, amit akar?” 30 emblematikus, tudással teli alkotással találkozhatunk, a La Tasquite de Enfrente konyhájáról, lényegi részletekkel a felhasznált alapanyagokról és technikákról.

 

Photo: Mikel Ponce

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Juanjo López
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9788472121720
Nyelv: Angol
Súly: 1.78 kg
Ár: 25 990 Ft