Les Meilleur à la Bouitte

3 étoiles en Savoie


« Vissza | Szerzők: René Meilleur, Maxime Meilleur
  2017. július 01. 17:51

Les Meilleur à la Bouitte

Micsoda kaland volt a Meilleur család felemelkedése a csúcsgasztronómia legtetejére! Egy gasztronómiai eposz, ami teljesen mellőzi az istenített éttermek tipikus történeteit. 2016-ban a La Bouitte –  ami kis házat jelent szavojai köznyelvben – 40 éves fennállását ünnepeli, és egy apa és fia közti együttműködés 20 évét.


A Meilleur-ök autodidakta szakácsok, akik legyökereztek a helyi völgyben: René a falusi nyári szünetek során a tűzhely mellett töltött idő alatt képezte magát, Maxime a francia biatlon csapat versenyzője volt mielőtt felkeltette az érdeklődését a cukrászat. Az egyetlen olyan apa-fiú kettőst alkotják, akik együtt jutottak el a kiválóságig, az elsőtől a harmadik csillagig. Az évek folyamán kitartással és diszkrécióval felvázolt ötleteiket együtt valósították meg - egy nagyon személyes konyhát alakítottak ki, amely kreatív és a helyi hegyvidék kulináris hagyományaiból meríti forrásait. Egymást kiegészítő személyiségükkel és tehetségükkel megállás nélkül csodákat alkotnak, az ételek minősége a legfontosabb számukra. Receptjeik letisztult klasszikusok, a szavojai terroirnak címzett szerelmes levelek. Gyönyörű, fából és kőből készült éttermükben, ahol minden tárgynak története van, a házigazdák saját otthonukban, a tűzhely mellett üdvözölnek és fogadnak minket. A Meilleur család felszabadította magát a trendek és követendő példák hatása alól, hogy felvágás nélkül, szenvedéllyel és életörömmel megalkossák Savoie legszebb asztalát.

 

 

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: René Meilleur, Maxime Meilleur
Kiadó: Glénat
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9782344017685
Nyelv: Francia
Méretek: 24 x 32 x 3 cm
Súly: 1.96 kg
Oldalszám: 256
Ár: 16 990 Ft