Lisboeta

Recipes from Portugal's City of Light


« Vissza | Szerzők: Nuno Mendes
  2018. október 13. 17:47

Lisboeta

Lisszabont úgy ismerik Portugáliában, mint a ‘Fény Városa’ – gyönyörű, csempékkel borított épületeit és macskaköves utcáit megvilágítja a közeli vizekről visszatükröződő fény. Nem mellékesen Európa egyik óriási, felfedezetlen kulináris központja. A nemzetközileg is elismert séf, Nuno Mendes egy igazi ‘Lisboeta’ (tősgyökeres Lisszaboni) és ebben az úttörő szakácskönyvben arra invitál, hogy látogasd meg kedvenc helyeit és legyen részese a hihetetlen ételek nyújtotta élményeknek.


Nuno nem csak olyan recepteket tesz közzé, amiket kedvenc ételei ihlettek, de el is kísér egy tipikus napra Lisszabonban. Itt felfedezheted a legízletesebb pastéis de nata, a vaníliás krémmel töltött piték titkait, amiről Lisszabon olyan híres, és a bolas de Berlimet, a vaníliás krémmel töltött légies fánkokat, amiket a strandon árulnak. Ebédre kipróbálhatod a tipikus helyi tengeri fogásokat, mint a tintahal, ami fokhagymával és korianderrel sistereg a serpenyőben vagy a grillezett szardíniát sült zöldpaprika-salátával. És ahogy beköszönt az este, Nuno gazdag és melengető ételek receptjeit ajánlja, mint a lassan készült bárány chanfana-t és a sült-narancs pácos sertéscsászárt édesköménnyel. Amit akár egy szemtelen prego sandwich is követhet vacsora után. Ezek egy nyüzsgő, de évszázados hagyományokból merítő gasztronómiai élettel büszkélkedő modern város szívmelengető, élettel teli ételei. Nuno portréi a lisszaboni sajátosságokról átszővik a lapokat: spontán szardínia grillezés, végtelen nassolás és az egész várost megmozgató utcai karneválok. A fénygazdag fotók életet adnak Portugália káprázatos fővárosának és mesés konyhájának.

“Sokkal többet nyújt, mint elbűvölő recepteket” Evening Standard

‘Nuno Mendes könyve a laktató Lisszaboni ételek ünnepe’ Metro

‘A Lisboeta-val úgy érzem magam, mint akit körbe vezetnek a portugál főváros konyhájában. Ez a könyv nem csak Nuno konyhájának melegségét osztja meg de a Lisszaboni étkezések mögötti történeteket is elmeséli.” René Redzepi – Head Chef, Noma, Koppenhága
 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Nuno Mendes
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9781408877012
Nyelv: Angol
Méretek: 18.9 x 26.5 x 3.8 cm
Súly: 1.65 kg
Oldalszám: 372
Ár: 9 790 Ft