Maison Lenôtre Haute Création

60 ans d'excellence culinaire 160 recettes salées & sucrées


« Vissza | Szerzők: Bénédicte Bortoli, Guy Krenzer, Ecole Lenotre Paris, Caroline Faccioli
  2018. augusztus 09. 14:49

Maison Lenôtre Haute Création

„Amikor az ízlés találkozik az alkotás kihívásával, az csak egyetlen reakcióval írható le: érzelmekkel!” És ez a könyv pontosan 60 évnyi érzelem és kulináris tökéletesség ünneplése.


Már nem kell bemutatnunk a Maison Lenôtre-ot, egy valódi intézményt, amit Gaston Lenôtre alapított; első párizsi üzlete 1957-ben a rue d’Auteuil 44-es szám alatt nyílt. Azóta, a Maison Lenôtre nemcsak Franciaországban de külföldön is terjeszkedik és olyan séfeket képez, akik számtalan díjjal és csillaggal rendelkeznek. Az executive chef és kreatív igazgató, Guy Krenzer az egyetlen ma is aktív séf, aki két Meilleur Ouvrier de France-cím birtokosa (MOF hentes 1988 és MOF szakács 1996). Páratlan képességeit a Maison Lenôtre szolgálatába állította, folytatva Gaston Lenôtre munkáját és továbbadva örökségét, minden szempontból modern, ám alapítójának szellemiségét nem feledő alkotásokon keresztül.
Ezt a 60 évet 160 sós és édes recept ünnepli, érzelmeket idéző témákra osztva: gyermekkor, szerelem, luxus, króm, anyag, természetfeletti, építészet, buborékok, lábnyomok.
Csokoládés párna csokoládé nélkül, szarvasgombával. Foie gras-cseresznye „a drágámnak” Bouchée - homárcsipke. Atlasz szelleme, A szerelem kutja - szamóca-fészek. Az én space cake-em, Kóka virággal. Nyers és főtt gambas-carpaccio zöldcitrommal. Vad lábnyomok „Vörös hús, a füstölt lazac legjava. La Bagatelle, Monsieur Lenôtre mitikus szemfényvesztő receptje. Borjúbél andouille, Szent-Jakab kagyló gyöngyök, Baba narancs-atmo narancsvirág-szféra, vanília habzás, Opéra-szuflé, comique Flavart.
Minden fogás keletkezésének rövid történetével indult, majd részletes és Caroline Faccioli fényképeivel illusztrált recepttel folytatódik. Nagyon szép kiadvány, ahol a tökéletesség és a szaktudás rímelnek az eleganciával és az ínyencséggel.

A kiadvány hamarosan kapható lesz! 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Bénédicte Bortoli, Guy Krenzer, Ecole Lenotre Paris, Caroline Faccioli
Kiadó: Editions de la Martinière
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Szakácskönyv, Cukrászkönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, MOF/Meilleur Ouvrier de France
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9782732480732
Nyelv: Francia
Méretek: 22.8 x 29.4 x 3.7 cm
Oldalszám: 408
Ár: 16 290 Ft