Manresa: An Edible Reflection

[Hardcover]


« Vissza | Szerzők: David Kinch
  2013. november 25. 13:20

Manresa: An Edible Reflection

Manresa, egy régóta várt szakácskönyv, a San Francisco-i öböl sztárséfjének „DavidKinch” a szakácskönyve. A Chef forradalmasította a régió éttermi kultúráját, és bevezette a „Farm to-Table” kifejezést, melynek lényege, hogy a közvetlen közelben található farmon termesztett minőségi, lehetőleg bió alapanyagokat használja, továbbá előnyben részesíti a térség „Észak-Kalifornia” tengerpartja által szolgáltatott tengeri élővilágot.
 


Az étterem 2002-es megnyitása óta Los Gatos egyik legjobb éttermévé nőtte ki magát, 2 Michelin csillagos és számos, a régió által kapott kitüntetéssel rendelkezik. A kiadványban szereplő receptek, az étterem gondolatébresztő, emblematikus /Signature Dish/ ételei, melyek közel 13 év alatt születtek meg, és folyamatosan csiszolódtak. A szerző stílusára jellemző a szokatlan ízpárosítás, a hagyományos és modern technikák együttes használata, alapanyag maximalizmus. A csodásan fényképezett szakácskönyvet kitűnő élmény lapozni, szinte életre kel minden étel, és a szerző által sokat emlegetett természet, melyből folyamatosan inspirációt gyűjt.

Love Apple Farms

Az étterem által felhasznált  zöldségeket és gyümölcsöket kizárólag  Cynthia Sandberg által működtetett Love Apple farm biztosítja, mely a közeli Santa Cruz-hegység lábánál található. A farm eredetileg a nemes és sok fajta, minőségi paradicsom választékáról vált ismertté. Cynthia Sandberg tulajdonos bió és ökológiai elvek alapján gazdálkodik. A farm tizenöt percre található az étteremtől, mely szorosan, több szezonnal előre együttműködik az étteremmel, a könnyebb termeszthetőség, kezelhetőség és zökkenőmentes alapanyag felhasználhatóság érdekében. Az étteremben fel nem használt zöldség-gyümölcs maradékot, szerves komposztként visszaszolgáltatják a farm részére, ezáltal biztosítják az örök körforgást.

A Chef nem mindennapi filozófiájának, természetszeretetének, szakmaiságának, kitartásának köszönhetően, az étterem az 52-ik helyen található a San Pellegrino World Best Restaurants 2013-as listáján.Kapcsolódó videókKosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: David Kinch
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2013
ISBN: 9781607743972
Nyelv: Angol
Méretek: 25.2 x 29 x 4.3 cm
Súly: 2.27 kg
Oldalszám: 336
Ár: 16 990 Ft