Barion Pixel

Mastering Stocks and Broths

A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods


« Vissza | Szerzők: Rachael Mamane
  2020. június 17. 11:02

Mastering Stocks and Broths

Az alaplevek és levesek a jó konyha alapkövei, a használatukról szóló információ azonban mégis a szakácskönyvek bevezetőibe és függelékeibe vannak száműzve. Eddig nem létezett az alaplevekről írt átfogó kulináris kalauz, mint olyan, az itt-ott megjelent töredékeket leszámítva. 


Nehéz elhinni, hiszen a legtöbb szenvedélyes otthon főző és hivatásos szakács is tudja, hogy az alaplevek és levesek – önmagukban is és egy recept részeként is – egy közepesen ízes ételt is mesterművé varázsolnak.

A Mastering Stocks and Broths az a teljeskörű útmutató, amire a szenvedélyes otthonfőzők és innovatív séfek vártak.
Rachael Mamane, autodidakta szakács és a Brooklyn Bouillon nevű alaplékészítő cég tulajdonosa M.F.K Fisher-re, Patience Gray-re és Julia Childra emlékeztet. Kulináris utazásra visz minket az alaplevek mögötti tudományba, a jól megalkotott csontlevesek titkaiba, több mint 100 komplex és egyedi recepten át, amik fő alkotóelemei levesek és alaplevek.

A Mastering Stocks and Broths-ban kulináris történetüket is megismerhetjük a klasszikus francia technikák alapján és a világ más kultúráinak lencséin keresztül. Az olvasók megtanulják a minőségi alapanyagok kiválasztásának fontosságát, a levesek gyakorlati és élettani hatásait és részletes módszertant megalkotásukhoz, tárolásukhoz és felhasználásukhoz.
A receptek különleges hangsúlyt fektetnek a zero-waste értékrendre, az elhasznált csontokból, zöldségmaradékokból és állati zsírokból hasznos háztartási termékek készülnek. Az olvasók bizalommal fordulhatnak ehhez a könyvhöz, amikor tanácstalanok, mit kezdjenek a boltban vett grillcsirke csontjaival és meg akarják tanulni, hogyan használják a zöldségek minden centijét.

Talán a legfontosabb figyelemben tartani: a jó alapléhez idő kell. Ez az élvezet része – az alaplékészítés meditatív és jelentőségteljes, ha engedi magát elmerülni a folyamatban. Egy alaplé felépítése gyakran a háttérben zajlik – egy illat, ami bejárja a teret, egy gyengéd melegség, ami a konyhából árad. Az olvasókat meg fogja ihletni Mamane valóban lassú konyhai megközelítése és az ételek iránti pezsgő szeretete.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Rachael Mamane
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781603586566
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 22.9 x 3.3 cm
Súly: 0.91 kg
Oldalszám: 400
Ár: 11 990 Ft
(11 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron


Szerzők:

Tartine Book No.3

Tartine Book No.3

A Tartine Book No. 3. az egyetlen könyv, ami lépésről-lépésre mutatja be, szövegekkel és folyamatokat megörökítő fotókkal, hogyan készítsünk teljes kiőrlésű kenyereket és a kedvenc Tartine péksütemények teljes kiőrlésű verzióit. 


Baking and Pastry

Baking and Pastry

A Culinary Institute of America által szerkesztett, összeállított oktató kiadvány. Baking and Pastry: Mastering the Art and Craft, frissített változata az egyik legátfogóbb referencia könyv, amely magában foglalja az eszközöket, összetevőket, konyhatechnikákat, képleteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló kenyér, pék és ellenállhatatlan desszerteket készítsünk.


Baking and Pastry

Baking and Pastry

A Culinary Institute of America által szerkesztett, összeállított oktató kiadvány. Baking and Pastry: Mastering the Art and Craft, frissített változata az egyik legátfogóbb referencia könyv, amely magában foglalja az eszközöket, összetevőket, konyhatechnikákat, képleteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló kenyér, pék és ellenállhatatlan desszerteket készítsünk.