Barion Pixel

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

Modern Konyha: A főzés művészete és tudománya


« Vissza | Szerzők: Nathan Myhrvold, Chris Young, Maxime Bilet
  2011. október 17. 21:39

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

Nathan Myhrvold, Chris Young és Maxime Bilet – kutatók, felfedezők és gyakorló szakácsok – ebben a 6 kötetes, gazdagon illusztrált összeállításban olyan, tudomány ihlette ételkészítési technikákkal ismertetnek meg, melyekkel mennyei ízeket érhetünk el. A modernista konyha újraértelmezi a főzés folyamatát. A sok ezer fénykép a tudományt és a technológiát érthetővé és vonzóvá teszi.


 

 

Megrendelés estén az adott kiadvány csak személyes átvétellel vehető át!

A könyv ára az aktuális angol font árfolyama alapján kerül kiszámításra, kérem érdeklődjön e-mailben! info(kukac)cookbooks.hu

 

„Escoffier óta a legfontosabb könyv a konyhaművészetről"

– Tim Zagat

„A modern gasztronómia technikáinak lenyűgöző áttekintése"

– Heston Blumenthal

„Vizuális hullámvasút napjaink élelmiszerei és főzési eszközeinek világán keresztül”

– The New York Times

Az angol nyelvű kötetek rövid tartalma:

1. Történelem és alapok 348 oldal

A kulináris mozgalmak története

Mikrobiológia a konyhában

Élelmiszerbiztonság

Élelmiszer és egészség

Hő és energia

Az étel és a víz fizikája

2. Technikák és eszközök 480 oldal

A hagyományos főzés

Főzés modern sütővel

A sous-vide technológia

A modernista konyha

3. Állatok és növények 408 oldal

Hogyan működik az izom

A hús és a tenger gyümölcseinek vágása és főzése

Sózás és szárítás, pácolás és füstölés

A növények, mint élelmiszerek

Gyümölcsök és zöldségek főzése

Kuktában főzés, mikrohullámú sütés, növényi ételek tápanyagainak megőrzése

 

4. Hozzávalók és előkészítés 416 oldal

Sűrítőanyagok

Zselék

Emulziók

Habok

Bor

Kávé

5. Készétel receptek 412 oldal

Lágy húsok

Kemény rostos húsok

Baromfi

Hal

Rákfélék

Tojás

Keményítők

Gyümölcsök és zöldségek

6. Recept kézikönyv 374 oldal

A spirálkötésű konyhai kézikönyvet nagy szakítószilárdságú, vízálló szintetikus papírra nyomtatták.

Gyönyörű és nagyon praktikus.


 

 

 



Kapcsolódó videók





Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Nathan Myhrvold, Chris Young, Maxime Bilet
Kiadó: Modernist Cuisine
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Sous-Vide, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. szeptember 21.
ISBN: 9781734386141
Nyelv: Angol
Méretek: 33.5 x 41 x 33 cm
Súly: 0.02 kg
Oldalszám: 2400
Ár: 206 990 Ft
(197 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Cucina Povera

Cucina Povera

Giulia Scarpaleggia, a toszkán származású és kiváló házi szakácsnő megosztja a cucina povera egészséges, kényelmes és nosztalgikus receptjeit – az olasz paraszti főzést, amely egyformán takarékos, tápláló és finom.


The Bacon Bible

The Bacon Bible

A bacon Peter Sherman sarkcsillaga. 2014-ben nyitotta meg a BarBacon-t, egy bacon tematikájú gastropubot New York Cityben, ami pillanatok alatt gazdasági és közönségsiker lett, és Sherman a világ bacon-gurujává is vált sokak szemében.


Szerzők: Peter Sherman

Casa Cacao

Casa Cacao

Ez a könyv Jordi útját és kutatásait követi a kakaó eredetének és a csokoládé mesterségének nyomában, új, teljesen forradalmi receptekkel.


Szerzők: Jordi Roca

All About Croissant

All About Croissant

Minden, amit valaha tudni akartál a Croissant-ról és a laminálás technikájáról, itt bemutatásra kerül. Az All About Croissant egy lépésről lépésre, amely elmagyarázza a croissant készítését.