Mugaritz

A Natural Science of Cooking


« Vissza | Szerzők: Andoni Luis Aduriz
  2012. június 18. 22:33

Mugaritz

Az Észak-Spanyolországban található, Mugaritz éttermet már régóta Spanyolország és a világ egyik legbefolyásosabb éttermének tekintik, Andoni Luiz Adurizt pedig az egyik legtehetségesebb és legkreatívabb spanyol séfek egyikének.


A Mugaritz étterem a 2013-as S. Pellegrino  50-es világranglistáján, a 4-ik helyen található. Adurizt a "Food and Wine Magazine" kritikusa zseninek nevezte és egyben egy"kultikus alaknak” Európa fiatal avantgárd szakácsai között." Az első, angol nyelvű könyvében, először mutatja be az alkotásai mögött található, rejlő folyamatokat. A közel 70 darab felvázolt recept csábítja, inspirálja a szakácsokat és az ételek szerelmeseit szerte a világon. Anduriz jól ismert a természet átfogó ismeretéről és szeretetéről.  Mindezek ismeretében és az új technikák használatával készültek el a kiadványban található gyönyörű ételek. Mugaritz "szervezett tematikus fejezetei: a történelem, az étterem, kapcsolat a természettel, Aduriz  új kulináris nyelvezete, az ételek mögötti technológia,vendégek tapasztalatai. A precíz menük felépítésének folyamatait is megismerhetjük, ezáltal bepillantást nyerünk a zseni „világába”. Minden fejezet a Mugaritz exkluzív archív anyagait szemlélteti (fényképek, légkör).

A "Mugaritz" szakácskönyv lesz az egyik legtöbbet emlegetett szakácskönyv ebben a szezonban.




Kapcsolódó videók





Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Andoni Luis Aduriz
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2012
ISBN: 9780714863634
Nyelv: Angol
Méretek: 25.5 x 30 x 3 cm
Súly: 2.02 kg
Oldalszám: 240
Ár: 11 990 Ft