Mukoita I - Cutting Techniques: Fish

The Japanese Culinary Academy's Complete Introduction to Japanese Cuisine


« Vissza | Szerzők: Isao Kumakura, Toru Fushiki, Japanese Culinary Academy
  2018. augusztus 03. 16:34

Mukoita I - Cutting Techniques: Fish

Észak-Amerikában a japán ételek iránti érdeklődés exponenciálisan nőtt az elmúlt tizenöt évben, sokat meghaladva a sushit és a sashimit. Egyre többen nagyra értékelik a japán ételek változatosságát, összetett ízeit, textúráit, valamint a friss, szezonális összetevőkre és a tálalásra helyezett hangsúlyt. 


A "dashi" és az "umami" szavak a szókincsünk részét képezik. Ezen érdeklődés mellett számos japán szakácskönyv született, leginkább a könnyű előkészítésre összpontosítva, valamint a helyi ízek és összetevők befogadására. Azonban a szakemberek, akik egyre inkább elismerik a japán konyha hatását a saját munkájukra, szakértői információkat keresnek az autentikus, hagyományos konyhákról. A Japán Kulináris Akadémia teljes Japán konyha sorozata megfelel ennek a követelménynek.


MUKOITA I, VÁGÁSI TECHNIKÁK: a következő a többkötetes sorozatban. A híres japán kulináris akadémia, a japán konyha világszerte történő előmozdításával foglalkozó szervezet, a sorozat hiteles, átfogó és széles körű. Az egyes könyvek írása, megtervezése és fotózása megfelel a legmagasabb követelményeknek. És bár a könyvek elsősorban a profi olvasóközönségre irányulnak, az amatőr séfek felbecsülhetetlen értékű forrásként is tekinthetők.

A MUKOITA I, CUTTING TECHNIQUES lefedi a téma minden alapját, amely a konyha és a kulturális kontextus megértéséhez szükséges információkat tartalmazza. A könyv bemutatja a japán vágási technikákat, beleértve annak fontosságát, a sashimi előkészítésétől az elkészítéséig, annak történetét, szükséges higiéniát és a japán nyersanyagok felhasználására vonatkozó szabályokat, valamint a japán késeket és az azok gondozását. A következő fejezetek a filézésről szólnak, a különböző fajta halak, például a tengeri keszeg, a sárga uszonyú hal, a lazac, a lepényhal és a tonhal bontásáról szóló szakaszok, valamint az egyes halfajták receptjeit. A könyv végén a japán konyha eszközeit, valamint alapvető recepteket és a szószedetet találjuk.

A sorozat további tagjai:

Introduction to Japanese Cuisine - Nature, History and Culture

Flavor and Seasonings: Dashi, Umami and Fermented Foods

Mukoita II - Cutting Techniques: Seafood, Poultry and Vegetables

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Isao Kumakura, Toru Fushiki, Japanese Culinary Academy
Kiadó: Shuhari Initiative
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Technológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9784908325069
Nyelv: Angol
Méretek: 21.7 x 26.6 x 2.9 cm
Súly: 0.57 kg
Oldalszám: 256
Ár: 15 990 Ft