Noël de bûches en bûches Yule Logs

Meilleurs Ouvriers de France


« Vissza | Szerzők: Stéphane Glacier MOF
  2016. november 23. 22:08

Noël de bûches en bûches Yule Logs

Ebben az időszerű kötetben Stéphane Glacier tolmácsolásában ismerhetjük meg a Bûche de Noël (Karácsonyi Farönk – klasszikus karácsonyi sütemény frankofón országokban) elkészítésének minden állomását,  pontos receptek, a sütemények metszetének képei és Gaelle Astier-Perret fotói mind segítik a lépések pontos követését, az összes létező változat mesteri megvalósításához.


A hagyományos Bûche de Noël-ek: Fekete Edő, Mont Blanc, Tout Noisette (Maximálisan Mogyorós)

Az újdonságok: New Jersey (répás piskóta, citrusos crème brûlée, krémsajt-mousse, két csokoládés krém, citrusos bevonat), Távoli Ízek (kókusz-dacquoise, két-csokoládé krém, gyömbéres-csokoládé mousse, csokoládébevonat)

 A modernek: Erdei Gyümölcsös Cheesecake, Spekulatius-Alma-Karamell, Criolait-Csokoládé-Málna

A glasszírozottak: Glasszírozott nugát, Calisson, Fűszeres ősz (körte sorbet, csokoládé (roussiollon (kajszibarack sorbet, mogyoró bevonat, breton omlós tészta), Café Liégeois, stb.

 

 

A szerző egy fejezetet kizárólag az alaprecepteknek szentelt: a különböző krémeket, kekszeket, dacquoise-okat, macaronokat, a bevonókat, dekorációkat, ropogósokat, stb. hiánytalanul megismerhetjük. Ez a kötet minden bizonnyal újból népszerűvé teszi ezt a korunk ízléséhez igazított desszertet.

 

Az íróról:

 

Az ‘Entremets de fetes, l’envers du décor’ (Ünnepi desszertek a kulisszák mögött) megjelenése után 7 évvel, Stéphan Glacier egy tartalmas művet ajánl figyelmünkbe, egy hasznos és teljes körű értekezést a Bûche de Noël-ről. Temérdek egyszerű és következetes ínyenc ötlettel ajándékozza meg olvasóit, karácsonyi ünnepi repertoárjuk kibővítéséhez. Séfjével, Jérome Le Teuff-el karöltve, Stéphane Glacier legújabb inspirációiról és személyes kedvenceiről számol be, a megvalósítás korlátait és egy vállalkozás vezetésének kötelezettségeit figyelembe véve.

Noël de bûches en bûches – Teljes mértékben meg vagyunk győződve, hogy Stéphan Glacier cukrászkönyve rendkívül hasznos lesz munkájuk során.

Photo: Gaelle Astier-Perret

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Stéphane Glacier MOF
Kiadó: Stéphane Glacier MOF
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, MOF/Meilleur Ouvrier de France
Kiadás éve: 2013
ISBN: 978-2953727500
Nyelv: Angol-Francia
Oldalszám: 195
Ár: 18 990 Ft