obsession / English Version
Oriol Balaguer Barcelona
A szójáték, mely a könyv címében megjelenik teljesen világos. A szerző kezdő szavai kifejezik sikertörténetének kezdő időszakát: a megszállottságot. A fogalom jelentése, melyre kíváncsiak vagyunk nem található meg a szótárban, a megszállottságot mi gasztronómiai értelemben véve makacs és gyógyíthatatlan vágynak értelmezzük, amelyben néhány profi szenved, és amely buzdítja őket arra, hogy a tökéletesség üldözése során eredményeik túlszárnyalják azt.
Az a fajta megszállottság, amitől Oriol Balaguer szenved az a hatalmas és többszörös megnyilvánulás. Az ő megszállottsága a minőség, egy jól végzett munka a tökéletességért, a folyamatos tanulásért és fejlődésért, a szépségért, harmóniáért, egyensúlyért, esztétikáért és az alkotásai bemutatásáért, az összes alkotásának kollekcióvá alakításáért történik…Vitathatatlanul, hogy Ő az egyik legjobb “chocolatier” és egyben cukrász napjainkban, bonbon kollekcióival és egyedi művészi munkáival. Az éttermi desszertjei meghatároztak egy korszakot, olyan fenséges darabokkal mint a „Csokoládé Nyolc Textúrája”, a legjobb desszert a Coupe du Monde de la Pâtisserie-n 2001-ben.
De ha sütött vagy élesztős tésztákról beszélünk, a Balaguer féle vajas croissant a legjobbként értékelték Spanyolországban 2014-ben.
Balaguer nem egy, hanem szinte minden szempontból kiemelkedő szakember, maximalistaként áll hozzá minden projekthez, alkotáshoz, recepthez és azok gondos kidolgozásához. A fentiek egyértelmű tényként jelennek meg az új cukrászkönyvében is. A nagyszerű szépség, harmónia, áramvonalas formatervezés, Oriol Balaguer stílusa emeli a cukrászsüteményt a kulináris művészet csúcsára.
A cukrászkönyv felsorakoztatja, ismerteti a szerző ötleteit, technikáit, erősségeinek szinte teljes választékát és azok receptjeit. A beltartalom bizonyítéka a tehetségnek, igényességnek és megszállottságnak Balaguer stílusában. A kiadvány beltartalma, a feldolgozott, érintett kategóriák: torták, tányérdesszertek, bon-bon válogatások, péksütemények, különleges csokoládéból készített húsvéti tojások.
A kiadvány kifejezetten a tanulni, fejlődni vágyó gyakorlott cukrászoknak ajánlott.
Photo: Vilbo Editores
Photo: Vilbo Editores
Termékinformációk
Szerző: | Oriol Balaguer |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tányérdesszert / Plated Dessert, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9788493758479 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 24 x 30 x 3 cm |
Súly: | 2.09 kg |
Oldalszám: | 306 |
Ár: |
27 990 Ft (26 657 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Fruits and Nuts - Ferrandi Paris
A FERRANDI Paris, a francia konyhaművészeti iskola - amelyet a Le Monde újság „A Gasztronómia Harvardjának” nevezett - bemutatja legújabb kötetét. Ez a kötet egy teljes tanfolyamot kínál a FERRANDI Párizs világhírű gasztronómiai iskolájának a gyümölcsökkel való főzéséről.
Complete Bordeaux - 4th edition
A bordeaux-i borok a világ legjobbjai közé tartoznak. Complete Bordeaux - 4th edition: Ebben a teljesen átdolgozott és frissített kiadásában pedig a neves borszakértő, Stephen Brook páratlan áttekintést nyújt a régióról és borairól.
Jan - Labor der Liebe
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
Jan - Labor der Liebe
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.