obsession / German Version

Oriol Balaguer Barcelona


« Vissza | Szerzők: Oriol Balaguer
  2017. augusztus 18. 14:05

obsession / German Version

A szójáték, mely a könyv címében megjelenik teljesen világos. A szerző kezdő szavai kifejezik sikertörténetének kezdő időszakát: a megszállottságot. A fogalom jelentése, melyre kíváncsiak vagyunk nem található meg a szótárban, a megszállottságot mi gasztronómiai értelemben véve makacs és gyógyíthatatlan vágynak értelmezzük, amelyben néhány profi szenved, és amely buzdítja őket arra, hogy a tökéletesség üldözése során eredményeik túlszárnyalják azt.

 

Az a fajta megszállottság, amitől Oriol Balaguer szenved az a hatalmas és többszörös megnyilvánulás. Az ő megszállottsága a minőség, egy jól végzett munka a tökéletességért, a folyamatos tanulásért és fejlődésért, a szépségért, harmóniáért, egyensúlyért, esztétikáért és az alkotásai bemutatásáért, az összes alkotásának kollekcióvá alakításáért történik…Vitathatatlanul, hogy Ő az egyik legjobb “chocolatier” és egyben cukrász napjainkban, bonbon kollekcióival és egyedi művészi munkáival. Az éttermi desszertjei meghatároztak egy korszakot, olyan fenséges darabokkal mint a „Csokoládé Nyolc Textúrája”, a legjobb desszert a Coupe du Monde de la Pâtisserie-n 2001-ben. De ha sütött vagy élesztős tésztákról beszélünk, a Balaguer féle vajas croissant a legjobbként értékelték Spanyolországban 2014-ben. 

Balaguer nem egy, hanem szinte minden szempontból kiemelkedő szakember, maximalistaként áll hozzá minden projekthez, alkotáshoz, recepthez és azok gondos kidolgozásához. A fentiek egyértelmű tényként jelennek meg az új cukrászkönyvében is. A nagyszerű szépség, harmónia, áramvonalas formatervezés, Oriol Balaguer stílusa emeli a cukrászsüteményt a kulináris művészet csúcsára. A cukrászkönyv felsorakoztatja, ismerteti a szerző ötleteit, technikáit, erősségeinek szinte teljes választékát és azok receptjeit. A beltartalom bizonyítéka a tehetségnek, igényességnek és megszállottságnak Balaguer stílusában. A kiadvány beltartalma, a feldolgozott, érintett kategóriák: torták, tányérdesszertek, bon-bon válogatások, péksütemények, különleges csokoládéból készített húsvéti tojások. A kiadvány kifejezetten a tanulni, fejlődni vágyó gyakorlott cukrászoknak ajánlott.

Photo: Vilbo Editores

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo: Vilbo Editores

 
 

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Oriol Balaguer
Kiadó: Matthaes Verlag
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Pék szakkönyvek
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9783875151312
Nyelv: Német
Méretek: 24 x 30 x 3 cm
Súly: 2.09 kg
Oldalszám: 306
Ár: 19 590 Ft