Octaphilosophy

The Eight Elements of Restaurant André


« Vissza | Szerzők: André Chiang, Lotta Jörgensen
  2016. május 19. 21:22

Octaphilosophy

André Chiang étterme megtalálható a világ top 50 éttermeinek listáján (World Best Restaurants). A “Restaurant André” séfje és tulajdonosa, André Chiang kínálata az „Oktafilozófiában” összpontosul, mely Chiang nyolc gasztronómiai alkotóelemét veszi figyelembe: só, szerkezet, memória, tisztaság, terroir, dél, kézműves és egyedi.


Az Octaphilosophy szakácskönyv az étterem 365 napját mutatja be, ebbe beletartoznak a művészi snackek, a precízen elkészített degusztácíós ételek, aprólékos édességek minden évszakban. Chiang leírja minden étel történetét és folyamatát, mindeközben bemutatja egyedi hozzáállását az ételhez, mely ötvözi az ázsiai gasztronómia precizitását és a francia konyha jellegzetességeit a termék, az előállító és a szezonalitás tükrében. A munkakonyhában készült fotókkal-ételekkel illusztrált könyv, az Oktafilozófia az első könyvek egyike, amely megörökíti a feltörő ázsiai gasztronómiát és annak vezető támogatóját. 

A szerzőkről

André Chiang Taiwanban született, 15 évesen költözött Japánból Franciaországba. Több Michelin csillagos étteremben dolgozott, tanítványa volt Pierre Gagnaire, Joël Robuchon és Alain Ducasse séfeknek.

2010-ben Szingapúrba költözött, hogy megnyissa 30 férőhelyes éttermét, a Restaurant André-t, amely a világ 50 legjobb éttermeinek egyike. Szingapúrban emellett befektetett a Burnt Ends és a Bincho éttermekbe is, valamint a RAW-ba, Taipei-ben és a párizsi Porte-ba is.

André Chiang a könyv narratív szövegét Lotta Jörgensennel írta, aki kreatív gasztro tanácsadó, a Fool Agency társalapítója és a díjnyertes gasztronómiai magazin, a Fool fő-társszerkesztője férjével, a fényképész Per-Anders Jörgensen-nel.Kapcsolódó videókKosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: André Chiang, Lotta Jörgensen
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9780714871158
Nyelv: Angol
Méretek: 22 x 30 x 3.5 cm
Súly: 1.56 kg
Oldalszám: 304
Ár: 14 190 Ft