One day at Geranium


« Vissza | Szerzők: Rasmus Kofoed, Bent Christensen, Claes Bech-Poulsen
  2017. február 03. 09:29

One day at Geranium

Egyetlen 3 Michelin csillagos étterem van Koppenhágában – és nem, nem a Noma az – ami ismertségben René Redzepi éttermével vetekszik. Ezt a sokak által óhajtott státuszt a Geranium tudhatja magáénak; ez a könyv az első, amit neki szenteltek.


A Geranium Rasmus Kofoed séf és Søren Ledet sommelier-üzletvezető irányításával működik. (Ledet eredetileg Kofoed séf-társa volt mielőtt pozíciót váltott. Mindketten a Hotel d’Angleterre luxushotel Marchal nevű éttermének tanulói voltak, Ronny Emborg séf kezei alatt, azelőtt, hogy átvette a New York-i Atera étterem vezetését). Hírnevét a találékony módszerekkel feldolgozott helyi alapanyagoknak köszönheti.

Ebben az ízléses könyvben a dán gasztronómiai újságíró Christensen, Claes Bech-Poulsen fotóssal karöltve veszi górcső alá az éttermet és konyháját, 22 leghíresebb fogását bemutatva. Néhány ezek közül feltűnően egyszerű, mint a paradicsomvíz sonkazsírral és illatos zöld fűszerekkel. Mások az asztalra érkezve elegánsan eleminek tűnnek, mindazonáltal precíz technikákon alapulnak; ilyen a zellergumóból, Szent Jakab-kagylóból és szárított pisztrángból álló fogás.

Photo: Claes Bech-Poulsen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Rasmus Kofoed, Bent Christensen, Claes Bech-Poulsen
Kiadó: BooksforCooks
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9788799562190
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 30 x 1.4 cm
Súly: 0.6 kg
Oldalszám: 89
Ár: 25 990 Ft