Pâtisserie - French Pastry Master Class

A Step-by-Step Guide to Creating Exquisite French Pastry


« Vissza | Szerzők: Philippe Urraca, Cécile Coulier
  2017. július 08. 13:05

Pâtisserie - French Pastry Master Class

Ismerkedjen meg a francia cukrászat örömeivel, MOF-rangú cukrász alkotásain keresztül. Philippe Urraca - a MOF (Meilleur Ouvrier de France – Franciaország Legjobb Mestere bizottságának elnöke 2003 óta). A mű, mindenre kiterjedő – áttekintést ad a cukrászat összes klasszikusáról - és rendkívül részletes – minden egyes recept részletekbe menően kidolgozott.

 


Ez a nagy gonddal megszerkesztett kiadvány felfedi a leplet minden módszerről, mozdulatról és trükkről desszertköltemények sikeres megvalósításához, a financier-től a macaronokig, égetett tésztáktól a tortákig, a tarte-ig. A szaktudás továbbadása, kreativitás és tökéletesség ennek a műnek a vezér szavai. Minden cukrász hasznára válhat – legyen amatőr vagy hivatásos, kezdő vagy gyakorlott – A recept, ami minden alkalommal működik, a cukrászatot a legmagasabb szinten űző MOF-ok javaslataival és fortélyaival íródott. Egy kivételes darab, ami minden gourmet könyvespolcán méltó otthonra lelhet.

A Szerző:
Philippe Urraca, apja nyomdokaiba lépve 19 évesen nyitotta meg első cukrászdáját. Már akkor, hitvallása és legfőbb célja a francia cukrászat hagyományainak életben tartása és szaktudásának magasabb szintre emelése volt. 1993-ban elnyerte a Meilleur Ouvrier de France címet; a szakoktatással és a szaktudás elérhetővé tételével képviselt értékeinek köszönhetően a MOF cukrászok bizottsági elnökké választották 2003-ban; ezt a posztot a mai napig betölti. A cukrászat egyik legnagyobb neve, az egész világról megkeresik közbenjárásáért és tanácsaiért. A Compagnie des Desserts főcukrásza és technikai igazgatója, 2014-ben indította útjára a Profiterole Chérie-t, egy hagyományos cukrászsüteményeket készítő üzleteket megkülönböztető jelvényt. Egyetlen MOF címmel büszkélkedhető tagja a France 2 TV-csatorna Qui sera le prochain grand patissier? (Ki lesz a következő nagy cukrász?) című tévéműsor zsűrijének, ami 2016-ban tért vissza negyedik évadával.


A Társszerző
Cécile Coulier gasztronómiai újságíró, food stylist, könyvíró, televíziós konzultáns, a cukrászat szerelmese, olyannyira, hogy 2010-ben hivatásos szakvizsgát tett a Ferrandi szakácsiskolában. Munkájából adódóan rengeteg neves séffel van lehetősége találkozni, akiktől tanácsokat kér és trükköket tanul el. Valódi összekötő a profik világa és a nagyközönség között, hivatásos cukrászok receptjeit dolgozza át amatőrök számára. Elkötelezett a szakoktatás mellett, saját tulajdonú cukrászműhelye van Párizsban, ahol kurzusokat tart amatőröknek. Számtalan mű írója, pl. a Club des Sucrés szakácsaival közreműködésben kiadott Petits gâteaux de grands pâtissiers főszerkesztője.

A kiadvány beltartalmába az alábbi linken belelapozhat: ITT

Az ajánlóban látható fényképek a francia nyelvű változatból valók!

Tartalmi, feldolgozott kategóriák:

Choux

Babas

Brioches

Feuilletage

Croissants

Charlottes

Biscuits et crémes

Cakes

Meringues et macarons

Moelleux

Sablés

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Philippe Urraca, Cécile Coulier
Kiadó: Éditions du Chêne
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Tankönyvek, MOF/Meilleur Ouvrier de France
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9782812317415
Nyelv: Angol
Méretek: 23.9 x 27.8 x 4.9 cm
Súly: 2.54 kg
Oldalszám: 504
Ár: 14 490 Ft