Risotto and Beyond

100 Authentic Italian Rice Recipes for Antipasti, Soups, Salads, Risotti, One-Dish Meals, and Desserts


« Vissza | Szerzők: John Coletta, Nancy Ross Ryan, Monica Kass Rogers
  2018. november 17. 18:07

Risotto and Beyond

Egy alapvető kalauz a rizsfőzésről, az olasz konyha szerelmeseinek. A neves chicagói séf és étteremtulajdonos, John Coletta receptgyűjteménye, ami az olasz konyha felderítetlen szegletét helyezi központba – a rizs elkészítését. A rizs alapvető élelmiszernek számít Észak-Olaszországban, ahol az ország legnagyobb rizstermelő vidéke - gazdag és változatos rizsalapú konyha fejlődött ki ebben a régióban. 


A könyvben bemutatott 100 autentikus recept elhozza az olasz rizsételek változatos sorát otthona konyhájába, ismerős fogásoktól kezdve – arancini, crochette-ek, risottók és rizspudingok – a szokatlanabbakig, mint a rizssaláta, levesek, fánkok, braciola és fagylaltok.
Coletta páratlan szakértelmével az olasz rizsfajtákról és a hozzájuk illő főzési technikákról megbízható és közérthető instrukciókat ad a rizs tökéletes elkészítéséhez, minden egyes alkalommal. A receptek között olyan fogásokat találunk, mint a Rizs-crostini ricottával és oregánóval, Rizsleves garnélával és póréhagymával, Rizssaláta Bresaolaval és Parmigiano Reggianoval, Risotta alla Carbonara, Citromos-kakukkfüves risottoval töltött articsóka, Brezírozott pulykatekercsek gesztenyerisottoval, Pancettaval és zsályával.

Az íróról

John Coletta a Chicago-i Quartino Ristorante & Wine Bar alapító séfje. Az étterem három csillagot kapott a Chicago Tribune-től és a Chicago Sun-Times-tól és kiérdemelte az American Culinary Federation 2014-es Award of Culinary Excellence elismerését (A kulináris tökéletességért járó díj). Coletta vezetésével a Quartino megkapta az Ospitalità Italiana pecsétjét, ami egy olyan külföldi éttermeknek járó kitüntetés, amik a minőségi olasz ételkultúrát népszerűsítik.


Photo: BIG LEO, Rizzoli Publishing

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: John Coletta, Nancy Ross Ryan, Monica Kass Rogers
Kiadó: Rizzoli International Publications
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2018
ISBN: 978-0847862368
Nyelv: Angol
Méretek: 20.3 x 25.4 x 2.8 cm
Súly: 1.27 kg
Oldalszám: 240
Ár: 9 490 Ft