Spirit of the North

Cocktail Recipes & Stories from Scandinavia


« Vissza | Szerzők: Selma Slabiak
  2018. december 15. 17:54

Spirit of the North

Több mint 30 recept kreatív kézműves koktélok csábító sorához, alkoholos és alkoholmentes kevert italokhoz és különleges harapnivalókhoz, szezonális és helyben beszerzett alapanyagok használatával, minden évszakra és alkalomra. Instruktív oldalcikkekkel az alapanyagok gyűjtögetéséről és savanyításáról – akár a helyi vadonból, s termelői piacról vagy a szupermarketből beszerezve. 


Selma Slabiak író személyes történeteit és anekdotáit is megosztja dániai gyermekkoráról és a gazdag északi hagyományokkal és mitológiával ihlet és érteti meg saját alkotásait.
Olyan örömteli skandináv életfilozófiákat mutat be, mint a 'hygge' (kényelmes elégedettség), 'lagom' (az egyensúly megtalálása), 'friluftsliv' (a természet és a szabad szeretete és megbecsülése) és a 'fika' (kávészünet). Az otthoni bartendereknek, a tapasztalt italkeverőknek és bárkinek, akit elbűvöl és megihlet az Új északi konyha mozgalma kreatív koktélokon és italokon át. Selma Slabiak Dániában született és nőtt fel.  2007-ben költözött New Yorkba, hogy hírnevet szerezzen magának a koktélok világában. Azóta az Aska-ban, egy északi konyhájáról ismert Michelin-csillagos étteremben felelős a bár innovatív kínálatáért.  A Donna Cocktail Club-ban és más neves brooklyn-i és manhattan-i koktélbárokban töltött ideje alatt eredeti és izgalmas italok tömkelegét fejlesztette ki, amik északi alapanyagokban és technikákban gyökereznek. A természet iránti szeretetét és történeteit a kedvenc módján, kevert italokon keresztül meséli el.

Photo: teNeues Verlag

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Selma Slabiak
Kiadó: teNeues Verlag
Kategória: Technológia, Alapanyag, Sommelier, Bartender / Cocktail
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9783961711529
Nyelv: Angol
Méretek: 19.4 x 24 x 2.1 cm
Súly: 0.77 kg
Oldalszám: 160
Ár: 8 490 Ft