Sugarworks

by Paco Torreblanca


« Vissza | Szerzők: Paco Torreblanca
  2016. június 11. 12:42

Sugarworks

Kétségkívül a legegyedibb és legkreatívabb könyv, amit a szerző, Paco Torreblanca valaha is írt. Ezzel a művével a cukrászmester új utat teremtett a művészi egységek koncepciójában, a desszert készítésben, a cukrászatban. Torreblanca kezei valamilyen mágikus és meglepő formát adnak a cukornak, ami már az építészet és a szobrászat között van, az átlátszóság és homályosság, fények és árnyékok közötti differenciák kihasználásával.


Új eljárások, technikák és felhasználási módok, amelyek különböző típusú cukrokhoz kapcsolódnak: húzott, fújt, öntött, buborék, izomalt, pastillage.

Emellett a könyv tartalmazza az előkészületeket és a különböző torták és desszertek receptjeit, néhány olyan érdekes recepttel, mint például a korszerűsített japán piskótatorta vagy a dorayaki. Torreblanca, művével egy sétára hív minket a kortárs művészet ösvényén, amely egy múló művészet, melyet – fő nyersanyagából -, cukorból építettek fel. Ez egy olyan művészet, amely formailag, technikailag és fogalmilag megelőzi a cukor tradicionális feldolgozását a süteménykészítésben.

Paco Torreblanca műve, a ’Sugarworks’ két kötetből áll, melyek kiegészítik egymást. 

Az első kötet nagy felbontású fotókat tartalmaz minden művészi cukorról, csokoládékról, tortákról és desszertekről, melyek mindegyikéhez tartozik egy hozzászólás a szerző tollából. A második kötet feltárja az összes információt és receptet a cukrokkal kapcsolatos technikai tudnivalókat, azok különböző fajtáik, az elkészítés folyamatait, a főzési eljárásokat, felhasználásokat stb., mindemellett a könyv a lépésenkénti, részletes bemutatókkal, illusztrációkkal segíti a felhasználók munkáját. A kiadvány 2009-ben jelent meg, mely több utánnyomást is megélt, és még mindig mérvadó, szakmai iránytű a témában.

1 Kötet: 128 oldal, 118 színes fénykép.

2 Kötet: 168 oldal, 160 színes fénykép.

A két kötet egy elegáns, kemény fedeles tokkal védve.

 

 
 
 
 
 
 

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Paco Torreblanca
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2009
ISBN: 9788492244379
Nyelv: Angol
Méretek: 22 x 34 x 3 cm
Súly: 2.05 kg
Oldalszám: 296
Ár: 19 980 Ft