Barion Pixel

Sweetology

World Pastry Champion


« Vissza | Szerzők: Josep Maria Rodríguez
  2014. december 14. 23:28

Sweetology

A Sweetology, Josep Maria Rodríguez / La Pastisseria Barcelona/ világbajnok sztárcukrász szakkönyve, melyben saját filozófiáját és egyéni kreativitását ötvözi. A szerző megmagyarázza, bemutatja az általa kifejlesztett szakmai arculatot, melyet a két barcelonai üzletében is alkalmaz. A cukrászkönyv magába foglalja a klasszikus alkotások átdolgozását, a következő bontásokban-kategóriákban (Entremets, Individuals, Sweetology, Cakes, Renewing tradition, Verrines, Shortbread biscuits, Desserts, Technical), melyek felülmúlják a megszokott receptkönyvek kreativitását.


A “Sweetology” nem csak egy praktikus cukrászkönyv; a könyv érvel és eszmecserét folytat, hogy jobban megismertesse a cukrászművészetet és annak mögöttes tartalmát, világát. A könyv bevezeti az olvasót Josep Maria Rodríguez kreatív világába, a cukrászat fejlődésébe, technikai folyamatokba, melyek (a szerző szerint) mind a szakma alapját képezik.
A nagyvilágban komoly szerepet tölt be a cukrásztermékek fejlesztése, amely előtt e könyv is tiszteleg. A Sweetology rejtélyének feltárását a spanyol cukrászat egy kiemelkedő alakjára bízták, akit azért választottak, hogy hozza el a várva várt cukrász forradalmat a spanyol cukrászatba. A szerző nemzetközi szemléletmódja, kitartása, technológiai tudása a gasztronómia élvonalához tartozó cukrász séfek között is kiemelkedőnek számít. Mindezt bizonyítván Josep Rodríguez első könyvében Eneko Atxa (Azurmendi), David Muñoz (Diverxo), Paco Pérez (Miramar), Francis Paniego (El Portal del Echaurren), Ángel León (Aponiente), Josean Alija (Nerua), Albert Adrià (Tickets) és Jordi Roca (El Celler de Can Roca) ideológiáit is tolmácsolja. Ez egy kölcsönösen dicséretre méltó lehetőség, mivel a sztárcukrász munkáját a fentebb említett szakmai nagyságok mindegyike inspirálta, segítette.


A 8 “Sweetology” kiegészítő, inspiratív, eltérő, de különleges kreáció a saját, Josep Maria Rodríguez egyedi kortárs elképzeléseit tükrözik. A cukrászkönyv angol-spanyol kétnyelvű változatban érhető el. 

Photo: Montagud Editores 

 

Video:

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Josep Maria Rodríguez
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9788472121522
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 33 x 2.5 cm
Súly: 1.84 kg
Oldalszám: 256
Ár: 19 990 Ft
(19 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Italy by Ingredient

Italy by Ingredient

Friss megközelítés az olasz konyhához a legikonikusabb alapanyagokon keresztül, az olasz származású főzőoktató, Viola Buitoni bemutatásával.


Szerzők: Viola Buitoni

Flavour Thesaurus

Flavour Thesaurus

Gondolkozott már azon, hogy miért működik az egyik íz a másikkal? Vagy hiányzott az ihlet, hogy mit kezdjünk egy köteg céklával? 


The Food of Vietnam

The Food of Vietnam

Egy gyönyörűen kidolgozott, meghatározó kulináris és kulturális utazás Vietnám sokszínű régióin át. Csatlakozzon Luke Nguyen-hez egy kulturális és kulináris útra, örökségül kapott hazáján át és fedezze fel az embereket és az ételeket, amik az évente idelátogató turisták milliói számára kedvessé tették Vietnámot. 


Szerzők: Luke Nguyen

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.