Tarts


« Vissza | Szerzők: Frédéric Anton, Christelle Brua
  2017. szeptember 07. 18:47

Tarts

Több mint száz recept édes és sós tart-okra, Franciaország két legsikeresebb séfjétől. Könnyen követhető utasításokkal és szemet gyönyörködtető fotókkal, ez a kihagyhatatlan gyűjtemény kedvelt klasszikusokat és kreatív, modern átdolgozásokat mutat be. 


A tarte-ok klasszikus francia comfort food-nak számítanak – könnyen elkészíthetők, elegánsak, és csodálatos élmény elfogyasztani őket. Franciaország egészének legjobb receptjei gyűltek itt össze; ezek az ízletes, könnyű sütemények tökéletesek meghitt vacsorákhoz de elszórakoztatnak tömegeket is. A könyv három szekcióra oszlik: édes tarte-ok, sós tarte-ok és tésztakészítés. A receptek legtöbbje egy oldalt foglal el, egyszerű, közérthető magyarázatokkal és egy teljes oldalas fényképpel, amik a végterméket műalkotásként ábrázolják. Számos tésztatípus receptje, tanácsok alapanyag és eszközválasztáshoz, tippek a tésztanyújtáshoz és tökéletes sütési technikákhoz mind rendelkezésünkre állnak. Olyan klasszikusokkal találkozhatunk, mint a tarte Tatin, rebarbara tarte és a clafouti, és régi kedvencek átdolgozott verzióját, mint a rizspuding-tarte és a sajttorta-tarte. A sós fejezet hasonlóképpen épül fel: klasszikusokkal kezdődik, mint a quiche Lorraine, ami mellett érdekes újításokat és mást tarte-szerű ételekről is olvashatunk, pl. pizzákról, pissaladiére-ekről és az elzászi flammeküeche-ről. Legyen hivatásos pék, aki szaktudásának tökéletesítésére törekszik, vagy újonc, aki az alapokat szándékozik elsajátítani, a Tarts biztosan könyvespolca kincse lesz.


Szerzőkről:


Frédéric Anton három Michelin-csillagot szerzett és jelenleg a párizsi Le Pré Catelan étterem séfje, ahol Christelle Brua a szakmai körökben is nagy névvel bíró cukrászséf.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Frédéric Anton, Christelle Brua
Kiadó: Rizzoli International Publications
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Szakácskönyv, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2016
ISBN: 978-0789331236
Nyelv: Angol
Méretek: 20 x 25.5 x 3 cm
Súly: 1.35 kg
Oldalszám: 288
Ár: 8 190 Ft