The World Atlas of Coffee

From beans to brewing - coffees explored, explained and enjoyed


« Vissza | Szerzők: James Hoffmann
  2017. november 02. 16:47

The World Atlas of Coffee

„A babtól az elkészítésig– a kávé felfedezése, magyarázata és élvezete”. Ez a teljes körű kávékalauz több mint 35 ország kávébabjait és kávéját mutatja be részletesen. A kávézás világa soha nem volt élvezetesebb vagy érdekesebb, mint ma. A kávétermelők számára több variáció és módszer érhető el, mint valaha is és mi, mint fogyasztók, ennek a szakértelemnek a haszonélvezői lehetünk - biztosítja, hogy a kávé, amit iszunk, a legjobb, ami fellelhető. 


Honnan származik a kávébab, hogyan szüretelték, a pörkölés folyamata és a víz, amit a kávéfőzéshez használnak csak néhány a befolyásoló tényezők közül, amik meghatározzák a kávé ízét, aromáját. James Hoffmann barista bajnok és kávépörkölő górcső alá veszi a kulcstényezőket - kávéfajtákat, a terroir hatását, a szüretelés és feldolgozás folyamatait, a pörkölési módszereket - a kávékészítés szempontjából.
Országról országra – Bolíviától Zambiáig – azonosítja a fő karakterisztikákat és módszereket, amik meghatározzák az adott ország termékének eredményét. Az út során megtanulhatunk mindent a kávékultúráról az espresso gép kifejlesztésétől addig, hogy a szupermarketek kávéinak erősségi meghatározásai miért szolgálnak rossz hírrel számunkra. Ez az első könyv, ami táblázatba szedi több mint 35 ország kávétermelését, olyan tudást felölelve, ami eddig elérhetetlen volt a kávéiparon kívül. Mindenkinek, aki többet szeretne tudni a kávéról, árnyalatairól és a benne rejlő lehetőségekről, ez a könyv kötelező darab.

James Hoffmann a Square Mile Coffee Roasters, egy többszörösen díjnyertes Kelet-Londoni központú kávépörkölő cég vezérigazgatója. A World Barista Champion 2007 (barista világbajnok) cím birtokosa, az Egyesült Királyság 2006-os és 2007-es barista versenyét is megnyerte. A kávéról és a kávéiparról író népszerű blog, a www.jimseven.com bloggere. A The World Atlas of Coffee az első könyve.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: James Hoffmann
Kiadó: Mitchell Beazley Octopus
Kategória: Technológia, Alapanyag, Barista / Coffee
Kiadás éve: 2014
ISBN: 978-1845337872
Nyelv: Angol
Méretek: 20.4 x 25.4 x 2.5 cm
Súly: 1.02 kg
Oldalszám: 256
Ár: 7 190 Ft