DRIFT / Volume 3 / Havana

Havana


« Vissza | Szerzők: Adam Goldberg, Daniela Velasco, Elyssa Goldberg, Bonjwing Lee
  2016. június 03. 22:14

DRIFT / Volume 3 / Havana

A kávé jelen van életünk legtöbb, legfontosabb pillanatában: az első alkalomnál, amikor közöltük új barátainkkal, hogy jobban meg szeretnénk ismerni őket, egy második randin, üzleti találkozón, egy érdekes projekt befejezésekor,  vagy amikor újra találkoztunk rég elvesztett szerelmünkkel, akit évek óta nem láttunk. A kávét a hely és közösség fogalmához kötjük, jobban, mint bármi mást. A Drift a kávéról szól, azokról akik isszák és a városokról, ahol a kávéfogyasztók laknak. A Drift írói, fotósai a kávé boltok tulajdonosaival, a baristákkal, az utcai árusokkal és a vendégekkel a városi kávéfogyasztás egy hiteles pillanatát ragadják meg.


A félévente megjelenő magazin, mindig egy új helyszínt mutat be. A magazin az utcák céltalan bebarangolásáról szól és arról, hogy többet tudjunk meg arról, hogy mit kell egy helynek kínálnia, függetlenül attól, hogy 25 perce vagy 25 éve vagyunk ott. A kávé segít megismerni városainkat. Célja az, hogy új szemmel lássuk a városokat, látogatóként vagy régi lakosként és megpróbáljuk megérteni, hogy mi a jelentőségük.

Havanna

Ez a kiadvány történeteket tartalmaz Havannáról, a kávéjáról és az emberekről, akik azt isszák. A harmadik kiadványban több helyi lakos, bolttulajdonos, kávépörkölő, történész, vendég, vállalkozó, író és fotós meséli el, hogy milyen kávét inni Havannában. A fővárost átitatja egy erős, édes kávé, melynek kávészemeit a kubai hegyekben termesztik, és otthon szolgálják fel - vagy tárolják apró kerámiacsészékben, melyeket a helybeliek árulnak az ablakpárkányról. 

Mindeközben a nemzetközi szakértők abban látják a lehetőséget, hogy több olyan kávézót nyissanak, mint a város két állami tulajdonban lévő kávépörkölője.

A Drift harmadik kötete végigvezet minket Olaszországtól Új-Zélandig, Havanna őrjöngő óvárosától a kávéültetvények pusztulásáig a város szélén, valamint az 1700-as évektől a jövőig, miközben nagyítóval megnézzük, hogy mi teszi Havannát, a kávé helyszínét különlegessé.

Rövid tartalom: 

- Bepillantást a ventanillákba, az ablakos boltokba, melyeket a kubaiak azért állítottak fel, hogy otthonról árulhassanak kávét. 

- Bevásárló utak: Hogyan szerzik be a havannai lakosok a café con chícharo-jukat;
- Egy interjút a művész Damian Aquilessel a kávéjáról, mely energiát ad neki a munkájához;
- Hogyan nyerte el Havanna (majd veszítette el és nyerte el újra) hírnevét, mint a kávé fővárosa;
- A legnagyobb kosárlabda liga játékosainak életrajzait;
- Egy fotósorozatot, mely a Cocotaxi sofőrjeinek kedvenc helyeit mutatja be, ahol érdemes kávét inni.
- Betekintést a város két, állami tulajdonban lévő kávépörkölőjébe;
- A Havannai Egyetem tanulóinak életrajzait;
- Café Bustelo: Hogyan alkotja újjá egy kávémárka az otthon, a külföld és még sok más ízét.

A Drift magazin technikai adatai:

160 oldalon, offset - nyomtatás hibátlan kötésben, színes, fedőréteg nélküli borítással, szénmentes nyomtatással, reklámoktól mentes oldalakon kivitelezve. 

Photo: DRIFT

 
 
 
 
 

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Magazin részletek

Szerzők: Adam Goldberg, Daniela Velasco, Elyssa Goldberg, Bonjwing Lee
Kiadó: Digital Ventures
Kategória: Technológia, Alapanyag, Magazin, Barista / Coffee
Kiadás éve: 2016
ISSN: 9780986296222
Nyelv: Angol
Méretek: 22 x 28 x 1.1 cm
Súly: 0.64 kg
Oldalszám: 160
Ár: 9 450 Ft