Barion Pixel

Mogyorós tejcsokoládé - Amedei

Prendimé - Cioccolato al latte con nocciole


« Vissza | Kategória: Csokoládé / Chocolate, Amadei Tuscany
  2021. március 13. 11:59

Mogyorós tejcsokoládé - Amedei

Tejcsokoládé Piemonti mogyoróval "Tonda Gentile Trilobata"


Igazi klasszikus, csokoládé, a legigényesebb édesszájúak számára: a legjobb Piemonti mogyoró „Tonda Gentile Trilobata”, magasztos tejcsokoládéba burkolva. A mogyorót magházában pirítják, így az aromája szimbiotikus kapcsolatban áll az Amedei tejcsokoládé ízével, friss és tiszta ízű. A termék nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat vagy azok származékait.
Száraz, hűvös helyen tárolandó, maximum 18° c-on. Szobahőmérsékleten fogyasztandó.

 

Piemonti mogyoró

Tonda Gentile Trilobata

A piemonti mogyoró I.G.P. általánosan elismerten a világ legjobbja, és 1993 óta a piemonti mogyoróvédő konzorcium védelme alatt áll, célja ennek az értékes nyersanyagnak a népszerűsítése és védelme, cukrászsütemények, fagylaltkészítők és minden fogyasztó szolgálatában.

Tulajdonságai valójában páratlanok: vékony és kemény héja, kerek formája, tarthatósága, könnyed hámozhatósága, a pörkölés utáni intenzív aromája a cukrászok pótolhatatlan összetevőjévé teszi.

A Nocciola Piemonte I.G.P. minősítő címke jelzi a Tonda Gentile Trilobata mogyorófajtát, amelyet jelentős mértékben Cuneo tartományban termesztenek, különösen az Alta Langa területén, ahol a fő termés található. Ez a mogyoró szerkezeti jellemzői miatt különbözik a többitől.

Termesztésének története szorosan kapcsolódik az édesiparhoz és különösen a Gianduja felfedezéséhez, amely a kakaó és a mogyoró finom keveréke.

 

A Gentile Trilobata mogyoró egy különösen lipidekben gazdag fajta, amely 40% egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, például olajsavat (ugyanaz a zsírsav, amely az extra szűz olívaolajban van). A Piemonti mogyoró rendszeres fogyasztása alacsony szinten tartja a "rossz koleszterint" a vérben, emeli az úgynevezett "jó koleszterin" szintjét, így védi sejtmembránjainkat. A mogyoró a mandula után az a szárított gyümölcsfajta, amely a legfontosabb mennyiségű E-vitamint tartalmazza, egy természetes antioxidánst, amely a szövetek öregedésének lassításával küzd a szabad gyökök ellen.

 

 

Amedei Tuscany

1990' Amedei születése

Amedei útja Cecilia Tessieri alapítónő kis kézműves laboratóriumával és a kiválóság iránti elkötelezettségével kezdődött. A kutatás, a szenvedély és az ősi feldolgozási technikák újrafelfedezése révén fokozatosan alakult ki.
Kaland, amely messzire vezetett, a távoli vidékekre, ahol Amedei megtalálta a világ legértékesebb kakaóit, és elkezdte feldolgozni ritka babjaikat, mindig, az egész termelési lánc teljes ellenőrzése alatt.

1998' Toscano Black 70%, Az első tábla

Az Amedei ültetvényein kiválasztott nyers kakaóhüvelyeket betakarítják és közvetlenül Toszkánába, a kreativitás és a zsenialitás földjére küldik, hogy csokoládékészítőik igazi műalkotásokká változtassák őket, akik mesteri módon adagolják és kézileg dolgozzák fel a kiválasztott összetevőket.
Így született meg Amedei legelső alkotása is: a Toscano Black 70, 70% -ban extra sötét keverék, tökéletesen kiegyensúlyozott, és mely egyedi aromaprofillal jellemezhető, a dohány, sült maláta és cédrusfa jegyeivel.

Kézműves technikák, utánozhatatlan íz és egyedi stílus, mindez Toszkánában készülnek, azok a megkülönböztető jegyekkel, amelyek az Amedei csokoládéját az egész világon híressé teszik.
A legmagasabb színvonalú ígéret megfelel a feltétel nélküli elkötelezettségüknek, amellyel Amedei a csokoládé kultúrájának nagykövetévé vált, amely magában foglalja a párosítást és az ízlelést.

Kutatás

Pontedera-i kézműves műhelyük ellenőrzi az egész termelési láncot, kiválasztva a legfinomabb alapanyagokat és feldolgozva azokat hagyományos technikákkal, hogy valódi kiválóságú alkotásokat keltsenek életre, amelyek kiváló minőségű alapanyagból készülnek: kakaóbab (mint a Criollo és Trinitario), nádcukor, tej és gyümölcsök, gondosan válogatva.

Íz

Az Amedei harmóniát teremt az összetevők, a textúrák és az ízek között, egyedi aromaprofilokkal rendelkező csokoládékat állítva elő. Az egész olasz know-how, amelyben az elegancia, az egyszerűség és a csokoládé iránti szenvedély ötvöződik, olyan ízeket generál, amelyek felidézik annak a varázslatnak a földjét, ahol létrejöttek: Toszkána.

30 év tapasztalata a csokoládékészítésben

A kakaó feldolgozási technikák elsajátítása évek óta alkalmazott agronómiának és folyamatos kísérletezésnek az eredménye. Amedei a világ legritkább kakaóbabját igazi csokoládé remekművé alakítja hagyományos technikákat használva.

Zéró: szója-lecitin, tartósítószerek vagy mesterséges színezékek

Az Amedei alkotásai kiváló minőségű alapanyagokból készülnek: kakaóbab, nádcukor, tej, válogatott gyümölcsök és dió, mesterséges aromák, szója lecitin, glutén vagy sűrítőszerek hozzáadása nélkül.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Kategória: Csokoládé / Chocolate, Amadei Tuscany
Forgalmazás kezdete: 2021. március 18.
Származási ország: Olaszország
Kiszerelés: 500 g
Energia: 2413kJ, 580 kcal
Zsír: 42 g / 100g
  - amelyből telített zsírsavak: 22 g / 100g
Szénhidrát: 42 g / 100g
  - melyből cukor: 39 g / 100g
Fehérje: 8.5 g / 100g
Só: 0.22 g / 100g
Összetevők: Nádcukor, mogyoróbél - "Tonda Gentile Trilobata" (30%), kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza. Min. 32%-os kakaótartalom
 
Allergének: A termék nyomokban törökmogyorót, pisztáciát, diót tartalmazhat. 
Ár: 12 490 Ft
(9 835 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Mogyorós Étcsokoládé - Amedei

Mogyorós Étcsokoládé - Amedei

65%-os Extra étcsokoládé Piemonti mogyoróval "Tonda Gentile Trilobata"


Szerzők:

Piemonti Mogyorós Tejcsokoládé - Relanghe

Piemonti Mogyorós Tejcsokoládé - Relanghe

A mogyoró és a tejcsokoládé klasszikus párosításnak tekinthető, sokunk kedvence. 
 


Szerzők:

Karamellizált zúzott kakaóbab - Michel Cluizel

Karamellizált zúzott kakaóbab - Michel Cluizel

A Michel Cluizel Manufacture által megalkotott Gruétine de Cacao, mely karamellizált cukor és pirított kakaóbab darabokból áll.


Szerzők:

Kakaópor - Michel Cluizel

Kakaópor - Michel Cluizel

POUDRE BRUTE DE CACAO

Intenzív és természetes kakaópor. 


Szerzők: