Barion Pixel

Piemonti Mogyorópaszta 100% - Relanghe

Pasta di Nocciole Piemonte IGP


« Vissza | Kategória: Krémek / Spreads, Relanghe Alba
  2021. május 27. 16:31

Piemonti Mogyorópaszta 100% - Relanghe

100%-os Piemonti mogyorópaszta. 


A tömény és intenzív aromájú mogyoró paszta a cukrászok és szakácsok különleges alapanyaga. Alkalmas könnyű mogyoró habok, krémek, fagylaltok készítésére és minden olyan étel kiegészítőjeként (saláták és húsok), ami párosíthatók a mogyoróval.  

 

 

 

 

A termék Glutén és GMO, egyéb adalékoktól, tartósítószerektől mentes.

Tárolási feltételek: Hűvös, száraz helyen tárolandó, 18 - 20 ° C hőmérsékleten. A mogyoróolaj felszínre emelkedése természetes folyamat, felhasználás előtt keverje össze.

Termék állag jellemzője:

Szobahőmérsékleten selymes állagú.
 

 

Selezione Enrico Crippa

Enrico Crippa a 3 Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfjének különleges terméke.
"Amint megérkeztem Albába, elkezdtem ismerni és használni a piemonti mogyorót, mert a Relanghe-nak köszönhetően megismertem a cég előállítási és ellenőrzési módszereit."

Enrico Crippa Séf a Relanghe csapatával együttműködve új édességeket fejleszt és készít a piemonti mogyoróból (Nocciola Piemonte I.G.P.), ilyen például a kakaós és tejcsokoládés mogyorókrém, a 100%-os mogyoró paszta, 100%-os mogyoró olaj és a lisztmentes mogyorós sütemény a Torta di Nocciole. 

Relanghe története

A Relanghe 1994-ben alakult a Ceretto család jóvoltából. A bortermelésben szerzett sokéves tapasztalat után úgy döntöttek, hogy nekilátnak egy kihívásnak, és világszerte megismertetik a Langhe-dombok másik fontos és rangos termékét: a piemonti mogyorót.

Az eredeti projekt a hagyományos ropogós mogyorós Torrone gyártására összpontosult, később azonban a Relanghe a drága Nocciola Piemonte I.G.P.-re összpontosította figyelmét, amelyet ma már különféle édességek előállítására használnak, teljes mértékben tiszteletben tartva a gyártási folyamatot.

A Cég a figyelmét a legfontosabb elemre összpontosítja: a csúcsminőségű IGP minősítésű Piemonti mogyoróra / Nocciola Piemonte I.G.P/. A hagyományos édességek, például torrone, trüffel és drazsé, mogyorókrémek előállításával szeretnék felhívni a figyelmet a Langhe-dombok rangos mogyorójára.

Mogyoróültetvényeket vásároltak a Langhe-dombság legjobb területein (80 hektárt), és gondozzák a mogyorót annak teljes életciklusa alatt, a földtől a kész termékig.
Továbbá szorosan együttműködnek a legjobb Nocciola Piemonte I.G.P - mogyoróültetvények tulajdonosaival, amik Albában, Albaretto Torre-ban, Sinio-ban és Somano-ban találhatók.
Mogyoróültetvényeiket biodinamikusan gondozzák a talaj védelme és a mogyoró minőségének garantálása érdekében. Minden édességük gluténmentes.

Relanghe: „Fenntartható láncot akarunk létrehozni, és folyamatosan ellenőrizni az alapanyagokat, hogy garantáljuk a legjobb minőséget és a kifinomult ízt".

Relanghe: „Fenntartható láncot akarunk létrehozni, és folyamatosan ellenőrizni az alapanyagokat, hogy garantáljuk a legjobb minőséget és a kifinomult ízt".

 

Piemonti mogyoró

Tonda Gentile Trilobata

A piemonti mogyoró I.G.P. általánosan elismerten a világ legjobbja, és 1993 óta a piemonti mogyoróvédő konzorcium védelme alatt áll, célja ennek az értékes nyersanyagnak a népszerűsítése és védelme, cukrászsütemények, fagylaltkészítők és minden fogyasztó szolgálatában.

Tulajdonságai valójában páratlanok: vékony és kemény héja, kerek formája, tarthatósága, könnyed hámozhatósága, a pörkölés utáni intenzív aromája a cukrászok pótolhatatlan összetevőjévé teszi.

A Nocciola Piemonte I.G.P. minősítő címke jelzi a Tonda Gentile Trilobata mogyorófajtát, amelyet jelentős mértékben Cuneo tartományban termesztenek, különösen az Alta Langa területén, ahol a fő termés található. Ez a mogyoró szerkezeti jellemzői miatt különbözik a többitől.

Termesztésének története szorosan kapcsolódik az édesiparhoz és különösen a Gianduja felfedezéséhez, amely a kakaó és a mogyoró finom keveréke.

A Gentile Trilobata mogyoró egy különösen lipidekben gazdag fajta, amely 40% egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, például olajsavat (ugyanaz a zsírsav, amely az extra szűz olívaolajban van). A Piemonti mogyoró rendszeres fogyasztása alacsony szinten tartja a "rossz koleszterint" a vérben, emeli az úgynevezett "jó koleszterin" szintjét, így védi sejtmembránjainkat. A mogyoró a mandula után az a szárított gyümölcsfajta, amely a legfontosabb mennyiségű E-vitamint tartalmazza, egy természetes antioxidánst, amely a szövetek öregedésének lassításával küzd a szabad gyökök ellen.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Kategória: Krémek / Spreads, Relanghe Alba
Forgalmazás kezdete: 2021. május 27.
Származási ország: Olaszország
Kiszerelés: 200 g
Energia: 2982 kJ, 722 kcal
Zsír: 68 g / 100g
  - amelyből telített zsírsavak: 10 g / 100g
Szénhidrát: 11 g / 100g
  - melyből cukor: 4.1 g / 100g
Rost: 4 g / 100g
Fehérje: 14.5 g / 100g
Só: 0.2 g / 100g
Összetevők: Piemonti mogyoró 100% (TONDA GENTILE TRILOBATA)
Allergének: Nyomokban egyéb dióféléket tartalmazhat.
Ár: 5 490 Ft
(4 323 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Piemonti Mogyorókrém Kakaóval - Relanghe

Piemonti Mogyorókrém Kakaóval - Relanghe

Kenhető, selymes állagú mogyorókrém kakaóval, Piemonti mogyoróból készítve.
 


Szerzők:

Kakaós mogyorókrém - Alajmo

Kakaós mogyorókrém - Alajmo

Kenhető mogyorókrém kakaóval, csak természetes összetevőkből és tartósítószerektől mentesen, magas mogyoró tartalommal (összesen 41%).


Szerzők:
Kategória: Krémek / Spreads, Alajmo

Piemonti Mogyorós Gianduja - Relanghe

Piemonti Mogyorós Gianduja - Relanghe

A mogyoró és a tejcsokoládé klasszikus párosításnak tekinthető, sokunk kedvence. 
 


Szerzők:

Tejcsokoládés Piemonti Mogyorókrém - Relanghe

Tejcsokoládés Piemonti Mogyorókrém - Relanghe

Kenhető, selymes állagú mogyorókrém tejcsokoládéval, Piemonti mogyoróból készítve. 
 


Szerzők: