Barion Pixel

Praliné krém 78% - Michel Cluizel

Kakaót tartalmazó kenhető praliné


« Vissza | Kategória: Krémek / Spreads, Praliné / Praliné, Michel Cluizel
  2021. március 11. 16:43

Praliné krém 78% - Michel Cluizel

PÂTE À TARTINER PRALINÉ 78%

Hagyományos Michel Cluizel technológiával készítve. 


A gondosan kiválasztott és kalibrált szárított gyümölcsöknél a Kézműves Michel Cluizel név sokkal többet kínál, mint egy egyszerű kenhető pralinépasztát. Michel CLUIZEL egy igazi íz koncentrátumot tár elénk. Az egész mandula és mogyoró kiválasztása után régimódi üstben karamellizálják, a kivételes minőség és utánozhatatlan íz elérése érdekében.
Minden összetevője GMO-mentes nyersanyagból származik!

“A szárított gyümölcsök és a karamellizált cukor házasságát az ínyenc pillanatok tesztelésére”.

 

Termék állag jellemzője:

Szobahőmérsékleten azonnal kenhető, selymes állagú.
 

 

A Michel Cluizel csokoládétörténete 1947-ben, a franciaországi Normandia déli részén, Damville kisvárosában kezdődött, amikor Michel Cluizel szülei, Marc és Marcelle Cluizel akik abban az időben kézműves sütemény készítők voltak, majd saját kalandjukba kezdtek az első csokoládéik elkészítésében.
Mindez a saját konyhájukban kezdődött.

Az első csokoládékészítő évük előtt Michel Cluizel maga is részt vett benne. Érdeklődése abból fakadt, hogy egyszerűen figyelte szüleit, akik a csokoládéval dolgoztak, elbűvölték annak tulajdonságai és csodálkozással töltötték el, amikor édesapja mandulát és mogyorót karamellizált emblematikus pralinéjuk elkészítéséhez. Figyelte, ahogy anyja rendeltetésszerűen összekészíti a csokoládé dobozokat ügyfeleik számára.

Ambícióik nagyon sikeres valósággá váltak: csokoládéjuk sok éven át sok dicséretet váltottak ki. 1971-ben új, nagyobb telephelyre költöztették a csokoládé üzletet. Michel Cluizel és szülei sikeres partnerkapcsolata 36 évig tartott.

1981-ben az első exportrendelést az Egyesült Államokba küldték, és nem sokkal később, 1983-ban a Michel Cluizel csokoládétársaság megkezdte saját Couverture-jének létrehozását. A következő évben meghalt Michel Cluizel apja, és ekkor fia, Marc csatlakozott a céghez.

Michel Cluizel 1987-ben nyitotta meg első üzletét Párizsban, a Párizsba látogató csokoládé fogyasztok nagy örömére. A Petite Manufacture (2013-ban nevezték át) a 201, rue Saint-Honoré, 75001, Párizs címen található, és a Michel Cluizel csokoládék széles választékát kínálja vonzó környezetben, melyet Catherine Cluizel, Michel Cluizel lánya irányit.

Michel Cluizel 1997-ben készítette első single origin csokoládéját, a Hacienda Concepcion-t.

1999-ben, másfél éves kutatás után Michel Cluizel minden csokoládéjában betiltotta a szója lecitint, az emulgeálószert. (A szója-lecitint 1957-ben vezették be a csokoládégyártásban, és általában a csokoládé-összetevők keverésének megkönnyítésére is használják.)

Mint ismert perfekcionista, Michel Cluizel a csokoládéiban a legtisztább összetevőket, a nádcukrot (nem répacukrot) és a Bourbon vaníliarudat (nem kivonatot vagy vanillint) használta. A csokoládé további tisztításának célja az volt, hogy a nem kívánt, általa kitiltott összetevőket ne tartalmazza, így egy lépéssel közelebb került a tökéletességhez. Igazi csokoládé a legfinomabb és legtisztább formában.

Michel Cluizel - A Család

Michel Cluizel 2020 júniusában elhunyt, három gyermekének ma mindegyiknek megvan a maga jól meghatározott szerepe a cégen belül. Marc Cluizel vette át apjától a cég vezetését, Sylvi Cluizel számviteli igazgató, Catherine Cluizel pedig a párizsi Michel Cluizel csokoládéüzlet igazgatója. Mindegyiküknek külön vezetői csoportja van, akik figyelemmel kísérik a Michel Cluizel csokoládémanufaktúra számos részlegét. Az évek során a vállalat jelentősen növekedett, és jelenleg körülbelül 250 embert foglalkoztat.

Manufacture Cluizel

Maga a Michel Cluizel csokoládégyár egy alacsony, de, modern épület, amely kicsi, de nagyon professzionális hangulata van, természetesen nem elég nagy ahhoz, hogy ipari besorolásúnak minősüljön. Belül kézműves eszközök, amelyet Michel Cluizel és családja a kezdetektől fogva használt és a mai napig használnak, bár természetesen vannak olyan gépek is, amelyek segítséget nyújtanak a csokoládégyártás számtalan területén.


 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Kategória: Krémek / Spreads, Praliné / Praliné, Michel Cluizel
Forgalmazás kezdete: 2021. március 18.
Származási ország: Franciaország
Kiszerelés: 250 g
Energia: 2321kJ, 555 kcal
Zsír: 36 g / 100g
  - amelyből telített zsírsavak: 10 g / 100g
Szénhidrát: 47 g / 100g
  - melyből cukor: 43 g / 100g
Fehérje: 9 g / 100g
Só: 0.07 g / 100g
Összetevők: Cukor, mandula, mogyoró, vízmentes vaj, teljes tejpor, kakaó, emulgálószer (repce lecitin), Bourbon vanília
Allergének: A termék nyomokban tartalmazhat glutént és tojást!
Ár: 4 190 Ft
(3 299 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Piemonti Mogyorókrém Kakaóval - Relanghe

Piemonti Mogyorókrém Kakaóval - Relanghe

Kenhető, selymes állagú mogyorókrém kakaóval, Piemonti mogyoróból készítve.
 


Szerzők:

Mogyorókrém - Alajmo

Mogyorókrém - Alajmo

A legjobb Piemonti és Szicíliai (Etna) mogyoróból, csak természetes és tartósítószerektől mentes alapanyagokból készült krém. 


Szerzők:
Kategória: Krémek / Spreads, Alajmo

Piemonti Mogyorópaszta 100% - Relanghe

Piemonti Mogyorópaszta 100% - Relanghe

100%-os Piemonti mogyorópaszta. 


Szerzők:

Mogyorókrém - Amedei

Mogyorókrém - Amedei

A „Crema Toscana” mogyorókrém a legjobb minőségű alapanyagokból (Piemonti mogyoróból) készül, amelyek mindig megkülönböztetik az Amedei alkotásait. 


Szerzők: