Barion Pixel

Coffee Sapiens

Innovation through understanding


« Vissza | Szerzők: Ferran Adriá, elBulli Foundation, Bullipedia
  2019. április 30. 10:32

Coffee Sapiens

A világ legnépszerűbb italának legrészletesebb szakkönyve – a Ferran Adriá vezette elBullifoundation és a Lavazza közreműködésének eredménye.


Ebben az egyetemes enciklopédiában, az elBullifoundation szakértői a világvezető Lavazza kávémárkával karöltve választ adnak a kávéról feltehető összes kérdésre. Ez a lenyűgöző kiadvány a gasztronómia szakembereit, a kávészakértőket és olyanokat céloz meg, akik fel akarják fedezni azt a világot, ami mindennapjaink egy elválaszthatatlan része mögött rejlik. Az olvasók felfedezhetik a kávé történelmét, elkészítési és fogyasztási gyakorlatait, megismerhetnek gyártási technológiákat és tengernyi kávéfajtát és betekintést kapnak a kávéipar teljes egészébe. Tökéletes kalauz azoknak, akik közelebb akarnak kerülni a kávé és a gasztronómia világához gyakorlati és intellektuális szempontból is, legyen az olvasó hivatásos vagy egy kíváncsi kávérajongó.

Ferran Adriá híres úttörő konyhai technikáiról, csodálják és utánozzák a világ körül, és számos más elismerés mellett 3 Michelin-csillagot is szerzett az étteremnek.
Az elBulli 2011-es bezárása óta Ferrán előadásokat tart a világ körül és az elBullifoundation megalapításán dolgozik, ami egy kulináris akadémia és agytröszt az egykori étterem helyén.
„Az út, amin elindultunk a Lavazza-val több mint 20 évvel ezelőtt, arra késztetett, hogy kitágítsam a kísérletezés határait, annyira, hogy a kávét is belevegyem a Sapiens módszertanba. Izgatott voltam, hogy azok mögé a koncepciók mögé tekinthettem, amik mélyre gyökereztek az évszázadok során. Ez a filozófia hasonló, mint, amit egy elBulli élmény ad. És bemutatja, hogyan lehet a kávé eredeti, meglepő és olyan mértékben szélesíti ki a kutatások határait, amit még elképzelni sem tudunk.” Ferran Adriá

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Ferran Adriá, elBulli Foundation, Bullipedia
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9781838660116
Nyelv: Angol
Méretek: 22.5 x 33 x 4.6 cm
Súly: 3.91 kg
Oldalszám: 704
Ár: 38 990 Ft
(37 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Decoration by GARUHARU

Decoration by GARUHARU

Megjelent a Yun Eunyoung / Garuharu Decoration, a reprezentatív koreai cukrász harmadik professzionális cukrászkönyve. Ebben a könyvben kortárs és kreatív dekorációs technikákat ismerhetjük meg, beleértve a különféle kifejezéseket, folyamatok és technikák használatát, a csokoládé tulajdonságait, dekorációk készítését professzionális eszközökkel, valamint a cukortésztából, meringue-ből, tuile és nugát, isomalt, valamint diófélékből készült dekorációkat egyaránt. 


Szerzők: Yun Eunyoung

Curry

Curry

India, Pakisztán, Srí Lanka, Thaiföld, a Karib-tenger - és bárhonnan, ahol a currynek hagyománya van - top séfek és szakácsok megosztják velünk receptjeiket.


Szerzők: Vivek Singh

Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).