Dessert Cuisine
Oriol Balaguer Barcelona

Oriol Balaguer egyike a professzionális cukrász kiválóságainak.
A Dessert Cuisine kiváló technológiai ismeretekhez juttat, emellett tanácsokkal segít az alapanyagok ismerete, hasznosítása és optimalizálása terén egyaránt.
Nagyon jól vázolja a szükséges összetevőket, leírja a folyamatokat, és visszajelzést ad a tökéletes elkészítés és fogyasztás folyamatairól. Oriol Balaguer könnyedén elkészít minden bonyolult és merész alkotást, például: "cseresznye leves, friss sajtos fagylalttal, cukorrépával", " bazsalikomos, paradicsomos ravioli és joghurt sorbet" és a "curry csokoládé nyalókák", amelyek vitathatatlanul a legjobb példák a művészi és modern cukrászatra. Ferran Adria szerint, "Oriol Balaguer az egyik legteljesebb cukrász szakember, aki a legtöbbet adta Spanyolországnak az elmúlt 30 évben." Balaguer könyve kötelező darab minden cukrász könyvespolcán, hiszen olyan fontos alap és technológiai ismereteket tartalmaz, melyekre a hétköznapokban támaszkodni tudunk. A Dessert Cuisine valóban forradalmi kiadvány.
Könyv részletek
Szerző: | Oriol Balaguer |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Tányérdesszert / Plated Dessert, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2001 |
ISBN: | 9788472120821 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 24 x 30 x 3 cm |
Súly: | 1.98 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: | 29 990 Ft |
Keresés
Pâtisseries et Gourmandises, tendances et traditions

Stéphane Glacier utolsó két könyvének (Noël de bûches en bûches és a Petits Gâteaux, Tartes et Entremets) sikere után nemrég bemutatta új, szintén professzionális cukrászkönyvét, a Pâtisseries et Gourmandises / trendek és hagyományok/ címmel.
A francia-angol kétnyelvű cukrászkönyv arra törekszik hogy bemutassa a Glacier féle kézműves cukrászatot: mely lényegét tekintve egyszerű, hatékony, nagyvonalú, modorosságtól mentes és a legtöbb cukrászkonyhán odafigyeléssel, gyakorlással elkészíthető.
Entremets

Kedvenc cukrászduójának pazar desszertjei, az év ünnepi alkalmait követve. Legyen nyár vagy tél, tavasz vagy ősz, ezek a cukrászdesszertek kisebb és nagyobb események asztalát egyaránt díszíthetik.
KitchenAid Mix with the Best

Szükséged van Tiramisúra? 12 főre? 32 Canellonira vagy 120 Meringue-re? A vacsorapartik előkészületei gyerekjátéknak tűnnek az extra nagy méretű és erőteljes KitchenAid Stand Mixer-rel és 6.9 literes keverőtáljával.
Céréales & légumineuses

Két legutóbbi műve, a Champignons és az Herbes után, Régis Marcon, a háromcsillagos séf egy nagyon népszerű témával foglalkozik: a gabonafélékkel és a hüvelyesekkel. Két, ezt megelőző könyvének mintájára az első 2 fejezet a gabonafélék és hüvelyesek bemutatásának van szentelve: 65 fajtát ismerhetünk meg földrajzi eredetük, történelmükön át, az alapanyagokat középpontba helyező fotókkal kísérve.