Barion Pixel

Etxebarri

The highly anticipated first book on the Etxebarri restaurant, considered one of the best grills in the world


« Vissza | Szerzők: Bittor Arguinzoniz
  2018. szeptember 21. 14:38

Etxebarri

Az Etxebarri étteremről írt izgatottan várt első könyv, amelyet a világ egyik legjobb grill-éttermének tartanak. Bittor Arguinzoniz grillzseni, Asador Etxebarri nevű éttermével ért el világhírt, aminek Axpe parasztközössége ad otthont, egy hegyek mögött fészkelő apró faluban, Bilbaotól egy órányi autóútra délkeletre. 


Amikor több mint 25 évvel ezelőtt megvette az étterem épületét a falu központjában, ő és családja teljes mértékben maguk építették újjá. Autodidakta és kizárólag egyetlen konyhában dolgozott – a sajátjában – ahol megtervezte és megépítette híres állítható magasságú grilljeit. Semmi másra nem támaszkodik, mint a legősibb főzési technikára a világon – a tűzre – saját maga által tervezett eszközökkel főz, különleges fafajtákat használ és megszállottan kutatja a tökéletes alapanyagot. Arguinzoniz forradalmasította a hús-hal és zöldségsütést. Mindent grillen készít- még a desszertet is – egyedi ízt kölcsönözve az ételeknek. A Michelin-kalauz 2010-ben egy csillaggal jutalmazta az Asador Etxebarrit, az ételeit azzal a jelzővel leírva, hogy ’hamisítatlan élvezetek az egyszerűen grillezett és sült ételek szerelmeseinek…” és 6. helyen áll a San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants 2017-es listáján. Ritkán hagyja el az éttermet, kivéve amikor állatairól gondoskodik, amik az étterem alapanyagainak nagy részét is adják. Ez a könyv egy embert, a konyháját és receptjeit mutatja be szavakban és lenyűgöző fotókkal.

Photo: Kilombo


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Bittor Arguinzoniz
Kiadó: Grub Street Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9781911621218
Nyelv: Angol
Méretek: 22 x 28 x 3.4 cm
Súly: 1.34 kg
Oldalszám: 356
Ár: 13 290 Ft
(12 657 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

-12°C GELATO

-12°C GELATO

Bas van Haaren és Nils Hendrikse szívükben Gelato fanatikusok, és ezen a területen tökéletesen kiegészítik egymást. Ahol az egyik a kreativitásban jeleskedik, a másik minden technikai háttérben. 


Nature's Table

Nature's Table

Emmanuel Renaut séf, a 3 Michelin csillagos éttermének (www.floconsdesel.com) 50 receptjét osztja meg a nagyközönséggel. A szerző rendkívüli érdeklődést mutat az erdők, mezők, ásványi források kincsei iránt. Az egyediségéről, természet szeretetéről közismert francia konyhafőnök kitüntetett figyelemmel kíséri a környék termelőit, a friss és helyi alapanyagokat. Ezekből az alapanyagokból készítette azt az 50 összetett, az Ö rá jellemző, emblematikus ételt.


Szerzők: Emmanuel Renaut

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.