Barion Pixel

Gesundheitsbewusst Backen

Glutenfrei, Vegan, Low Carb, Paleo, Laktosefrei und vieles mehr


« Vissza | Szerzők: Siegfried Brenneis, Eva-Maria Kötter
  2019. augusztus 24. 12:57

Gesundheitsbewusst Backen

Egyre több embernek kell, vagy ő maga szeretne speciális étrendet követni, akár egészségügyi okokból, akár az egyéni életvitel miatt. A könyv tökéletes társ abban, hogy vásárlói különféle kívánságait teljesíteni tudja.


A fogyasztás megváltozása és a tudatos táplálkozás a kézműves pékek, cukrászok számára kedvező felületet biztosít ahhoz, hogy innovatív és vásárlókra szabott receptekkel versenybe szálljanak a piacon. Sokan szeretnének ételérzékenységgel küzdő vevőcsoportokat megcélozni, és számukra, problémaorientált megoldást nyújtani.  Mindezzel pedig hosszú távon egy hű, vevői kört is ki tudnak alakítani.
Ebben a könyvben megtalálhatók a szinte minden különleges igényhez igazodó tészták (kenyér, keksz, snack) recepttel együtt. A megfelelő receptek kidolgozásához két szakértő fogott össze: Siegfried Brenneis pék és Eva-Maria Kötter táplálkozási tanácsadó. Ez a könyv több mint 60 recepttel és minden lépést tartalmazó útmutatókkal megfelelő tudományos hátteret biztosítva egyfajta rendszert jelenthet ahhoz, hogy a vásárlók különböző igényeit ki tudják elégíteni.

A szerzőkről

Siegfried Brenneis

Habár péktanulmányait 1993-ban befejezte, Siegfried Brenneis tudásszomja nem csillapodott, így folytatta tanulmányait. Először pék-és cukrászmesternek és közgazdásznak tanult, majd kenyér és finom pékáru szakértőnek a Német Mezőgazdasági Társaságnál (DLG). Ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás terén lévő legújabb fejleményekkel lépést tudjon tartani, táplálkozási tanácsadói tanulmányokba is belevágott.

Eva-Maria Kötter

Eva-Maria Kötter táplálkozási szakértő, nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik a táplálkozásterápia, az élelmiszeripar (tönkölyös teljes kiőrlésű termékek) és a direktmarketing területén. Jelenleg akkreditált táplálkozási tanácsadóként dolgozik egyéni és csoportos tanácsadás keretében, valamint a munkahelyi egészségmenedzsment területén. A baden-württembergi Vidékfejlesztési és Fogyasztóvédelmi Minisztérium is foglalkoztatja Köttert mint direktmarketing szakértőt. Azonban Eva-Maria szíve mégis a speciális táplálkozási igényű emberekhez húz, akik kivételes helyet foglalnak el a 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Siegfried Brenneis, Eva-Maria Kötter
Kiadó: Matthaes Verlag
Kategória: Technológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Gluten free, Nyelv - Német / German Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9783875152142
Nyelv: Német
Méretek: 22.1 x 27.7 x 2.1 cm
Oldalszám: 240
Ár: 27 990 Ft
(26 657 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Une autre idée du pain

Une autre idée du pain

Thomas Teffri-Chambelland, a pékké vált egykori biológiatanár, a l'Ecole internationale de boulangerie (Nemzetközi pékiskola) alapítója és Nathaniel Doboin vállalkozó és világutazó találkozásának gyümölcseként a pékszakma egy új fajtája született meg. Egy új ágazat, új receptekkel, ami természetesen gluténmentes termékek létrehozását tűzte ki célul.


Gateaux

Gateaux

A látványos Pâtisserie könyve folytatásaként, a mestercukrász Christophe Felder írásában, szerkesztésében jelenik meg a ’Gateaux’, egy pazarul illusztrált útmutató tökéletes cukrászkészítmények kivitelezéséhez, örömteli apró falatoktól a lélegzetelállító alkotásokig.


Signature

Signature

A Signature kötelező darab a konyhaművészet megszállottjainak. Gyönyörű emlék az Aan de Poel étterem 10 évéről. A könyv limitált kiadású, egyedülálló borítóval van ellátva és minden darab számozott. Minden borítót kézzel festett a tulajdonos-séf, Stefan van Sprang.


Entremets Petits Gâteaux Fusion

Entremets Petits Gâteaux Fusion

Különálló desszertek és tortácskák fúziója Jean Michel Perruchon MOF cukrász tolmácsolásában.