Le Grand Livre de la Boulangerie

Pains - Viennoiserie - Traditions


« Vissza | Szerzők: Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé
  2019. november 03. 11:51

Le Grand Livre de la Boulangerie

Egy könyv, amit 3 hivatásos pék neve fémjelez: Thomas Marie (Meilleur Ouvrier de France 2007-ben és a felsőoktatás vezetője a Lausanne-i vendéglátóipari iskolában), Jean-Marie Lanio (az INBP mesterkurzus vezetője az SPC-nél, Szöulban) és Patric Mitaillé (szintén a Lausanne-i vendéglátóipari iskola tanára).


A gyűjtemény 6 nagy téma körül forog: francia regionális kenyerek (Couronne bordelaise, Pain brié, Fougasse...), a világ kenyerei (Kartfoffelbrot, Injéra, Manakish, Blini...), különleges kenyerek (magvas baguette, Benoîton, alakor kenyér, fenyőmézes kenyér, gluténmentes kenyér gabonafélékből), briósok és francia klasszikusok (csokoládés croissant és párna, Pompe à l'huile, Pogne de Romans...), a világ briósai (Stollen, Panettone, fonott kalács), édes péksütemények (Cannelé de Bordeaux, Gâteau nantais, Scone...) A könyv első része a különböző kovászoknak szentel különleges figyelmet.
A 100 egybegyűjtött recept ugyanúgy bemutat nagy francia klasszikusokat, mint külföldi különlegességeket; hiányzó darabokat napjaink kiadványaiból és pékségeiből.

Photo: Ducasse Editions 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé
Kiadó: Ducasse Editions
Kategória: Technológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Gluten free, Nyelv - Francia / French Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9782841239092
Nyelv: Francia
Méretek: 22.4 x 29.9 x 2.6 cm
Oldalszám: 244
Ár: 17 990 Ft