Ma promesse - Angelo Musa MOF

Récit d'un pâtissier d'exception


« Vissza | Szerzők: Angelo Musa MOF
  2019. november 17. 15:29

Ma promesse - Angelo Musa MOF

Angelo Musa cukrászvilágbajnok és Meilleur Ouvrier de France, egy személyes történetet mesél karrierjéről és a cukrászat titkairól, azzal a szakmai tökéletességgel, amiről a világ négy sarkában is ismert.


Ez a megragadó életrajz egy merész, avant-garde, a legnagyobb presztízsű címekkel koronázott cukrász életútját eleveníti fel. Egy humanista művész, akit a szenvedély a munka, az ambíció, a kitartás, a tökéletesség, a szaktudás továbbadása tart mozgásban. Egy nyugalmat sugárzó erő, aki képes a legnagyobb balsorssal szembenézni és megmászni a legmagasabb csúcsokat is.
Angelo Musa a dolgok kiszínezése nélkül mesél az életútjáról. Egy inspiráló történet, festői fotókkal kísérve: 25 cukrásztermék adja minden egyes fejezet tematikáját, és kíséri a fontos pillanatokhoz kötődő érzelmeket: a találkozásokat (Claude Bourgignon csokoládés pitéje, Pascal Caffet vaníliás-csokoládés desszertje) a versenyeket ( Papilio, a MOF-os leveles briós); az alapanyagokkal, a textúrákkal és az ízekkel való rafinált játékot (csokoládés-kávés éclair, kakaótörettel infuzionált mousse, cseresznyevirágos chantilly), a Pâtisserie des rêves számára készült receptek átdolgozott verzióit (feketeerdő, tarte Tatin) és a Plaza Athénée számára készített egyedi alkotásokat (100%Vanília, kókuszos tekercs, málnás-pisztáciás csoda). A mű végén, a receptfüzet bemutatja Musa 25 emblematikus desszertjének titkait.
Elegáns, formájában kifinomult mű, egy páratlanul tehetséges cukrász stílusában.
Angelo Musa - többek között - a hôtel Plaza Athénée főcukrásza. A legnagyobb presztízsű szakmai címeket és díjakat tudhatja magáénak - a 2003-as cukrászvilágbajnokság nyertese "Champion du Monde de la Pâtisserie" és 2007-ben Meilleur Ouvrier de France címet is szerzett. Olyan művészi technikák megalkotója, amik fontos mérföldkőnek számítanak a cukrászat területén. A csokoládé és a cukrászat mellett egyike a cukordíszek ritka mestereinek is. Hatalmas szaktudása eljuttatta a világ négy sarkába, ahol töretlen örömmel és lelkesedéssel osztja meg tapasztalatait és fortélyait.

Photo: Laurent Fau

 Kapcsolódó videókKosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Angelo Musa MOF
Kiadó: Editions de la Martinière
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Nyelv - Francia / French Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9782732491431
Nyelv: Francia
Méretek: 17.2 x 22.7 x 2.2 cm
Súly: 0.62 kg
Oldalszám: 232
Ár: 10 590 Ft