Barion Pixel

Masala

Recipes from India, the Land of Spices


« Vissza | Szerzők: Anita Jaisinghani
  2022. december 01. 18:15

Masala

Menjen be egy szakács elméjébe, hogy megtanulja az indiai konyha alapjait, és megfejtse a fűszeres főzés titkait ebben a több mint 100 időtlen receptből álló gyönyörű gyűjteményben.


A texasi Houston állambeli Pondicheri étterem díjnyertes séfje, Anita Jaisinghani megmutatja, milyen egyszerű, ízletes és egészséges az indiai étel ebben a lenyűgöző és hozzáférhető debütáló-új szakácskönyvben.

Az indiai Gujaratban született és nőtt fel, Anita a főzéshez való hozzáállása egyszerű: az ősi Ayurveda tantételeit követve az ételek szezonálisak, az állagot és a színt ünneplik, a fűszereket pedig fokozzák, nem pedig elnyomják.
Az indiai konyha sztárjaként a fűszereket reggeltől estig használják egyszerű forrázatokban, mint a fahéjas vizet a nap indításához, míg a koriander és a menta hűsítő egyensúlyt ad a tüzes grill kukorica salátához, kardamom pedig aromás édességet kölcsönöz a mangós rizspudingnak.

A Masala megtanít indiai séfként gondolkodni, felfedi a friss, egész fűszerekkel való főzés bölcsességét és technikáit: a melegítés és a hűtés azonosítását, a használat sorrendjét, a forró olajban való temperálást és még sok mást.

India minden szegletéből ihletet merítve ezek a receptek magukban foglalják az erjesztett dósákat (indiai palacsinta), édes és sós chutney-kat, illatos csirkehús-, hal- és sertés curryket, samosákat, pakorákat és naanokat, valamint tisztelegnek a bolygó egyik legrégebbi és legváltozatosabb konyhája előtt. Várhatóan új ízekkel és kombinációkkal nyűgözi le, mint például a sáfrányos citrusos pilaf, a kókuszos lassi, a jackfruit masala, a vindaloo borda és a füstölt padlizsán Raita.

A Masala megváltoztatja az indiai főzésről alkotott elképzeléseit és a fűszerek konyhai felhasználását.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Anita Jaisinghani
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. december 01.
ISBN: 9781984860705
Nyelv: Angol
Méretek: 20.3 x 25.4 x 2.8 cm
Súly: 1.23 kg
Oldalszám: 304
Ár: 12 690 Ft
(12 086 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Cake Design Recipe - Congmom's Cake Diary 2

Cake Design Recipe - Congmom's Cake Diary 2

Ez a könyv a tortaburkolás különböző stílusait mutatja be, nem csak kerek és szögletes tortákét, hanem virág formájúakat, szív, kosár és koszorú alakúakat is, valamint csokoládé tészták formázását, csokoládészalagok készítését és a tejszínnel burkolt tortákét és különféle dekorációit és azok terveit.


Szerzők: Jung Hayeon

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Le Cordon Bleu - A Cukrászat Magasiskolája

Le Cordon Bleu - A Cukrászat Magasiskolája

A Le Cordon Bleu a nagy tiszteletnek örvendő, világhírű vendéglátó iskola, amit a csúcsminőségű kulináris kurzusairól ismernek, ugyanúgy a kezdőket, mint a kiforrott profikat is megcélozva. A világ legnagyobb vendéglátóipari intézménye, több mint 20 iskolával, 5 kontinensen. Az oktatási területe a vendéglátóipari menedzsment, a szakácsművészet es a gasztronómia. 


The French Laundry, Per Se

The French Laundry, Per Se

Amikor a The French Laundry szakácskönyvet 1999-ben kiadták (öt évvel az étterem megnyitása után) megtörte az összes korábbi szakácskönyvet, azóta sokan úgy gondolják, hogy a legfontosabb szakácskönyv, amely valaha megjelent. A több mint 600 000 példányban nyomtatott szakácskönyv úttörő volt, kezdve az otthoni szakácsoktól az ambiciózus szakemberekig. Most, 20 évvel később, a The French Laundry - Per Se úgy áll, hogy hasonló célzattal jelenteti meg új szakácskönyvét. 


Szerzők: Thomas Keller