Barion Pixel

Masala

Recipes from India, the Land of Spices


« Vissza | Szerzők: Anita Jaisinghani
  2022. december 01. 18:15

Masala

Menjen be egy szakács elméjébe, hogy megtanulja az indiai konyha alapjait, és megfejtse a fűszeres főzés titkait ebben a több mint 100 időtlen receptből álló gyönyörű gyűjteményben.


A texasi Houston állambeli Pondicheri étterem díjnyertes séfje, Anita Jaisinghani megmutatja, milyen egyszerű, ízletes és egészséges az indiai étel ebben a lenyűgöző és hozzáférhető debütáló-új szakácskönyvben.

Az indiai Gujaratban született és nőtt fel, Anita a főzéshez való hozzáállása egyszerű: az ősi Ayurveda tantételeit követve az ételek szezonálisak, az állagot és a színt ünneplik, a fűszereket pedig fokozzák, nem pedig elnyomják.
Az indiai konyha sztárjaként a fűszereket reggeltől estig használják egyszerű forrázatokban, mint a fahéjas vizet a nap indításához, míg a koriander és a menta hűsítő egyensúlyt ad a tüzes grill kukorica salátához, kardamom pedig aromás édességet kölcsönöz a mangós rizspudingnak.

A Masala megtanít indiai séfként gondolkodni, felfedi a friss, egész fűszerekkel való főzés bölcsességét és technikáit: a melegítés és a hűtés azonosítását, a használat sorrendjét, a forró olajban való temperálást és még sok mást.

India minden szegletéből ihletet merítve ezek a receptek magukban foglalják az erjesztett dósákat (indiai palacsinta), édes és sós chutney-kat, illatos csirkehús-, hal- és sertés curryket, samosákat, pakorákat és naanokat, valamint tisztelegnek a bolygó egyik legrégebbi és legváltozatosabb konyhája előtt. Várhatóan új ízekkel és kombinációkkal nyűgözi le, mint például a sáfrányos citrusos pilaf, a kókuszos lassi, a jackfruit masala, a vindaloo borda és a füstölt padlizsán Raita.

A Masala megváltoztatja az indiai főzésről alkotott elképzeléseit és a fűszerek konyhai felhasználását.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Anita Jaisinghani
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. december 01.
ISBN: 9781984860705
Nyelv: Angol
Méretek: 20.3 x 25.4 x 2.8 cm
Súly: 1.23 kg
Oldalszám: 304
Ár: 12 690 Ft
(12 086 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Chocolate

Chocolate

A csokoládé minősége, sokszínűsége és használhatósága sok szakembert foglalkoztat, hiszen az egyik legnehezebben elsajátítható technikákat követeli meg. 


Szerzők: Ramon Morató

The Food of Vietnam

The Food of Vietnam

Egy gyönyörűen kidolgozott, meghatározó kulináris és kulturális utazás Vietnám sokszínű régióin át. Csatlakozzon Luke Nguyen-hez egy kulturális és kulináris útra, örökségül kapott hazáján át és fedezze fel az embereket és az ételeket, amik az évente idelátogató turisták milliói számára kedvessé tették Vietnámot. 


Szerzők: Luke Nguyen

Eataly: All About Pasta

Eataly: All About Pasta

Tanuljon még tésztát készíteni autentikus olasz módon, az Eataly, a világ legnagyobb olasz ételpiacának séfjeivel, tanácsaikkal és technikáikkal. A száraztól a friss-és töltött tésztákig ez a kiadvány Olaszország tésztaszakértőinek bölcsességét halmozza fel és ételeket mutat be, sok klasszikust és sokat modern csavarral, mindenki kedvencét.


Szerzők: Eataly

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury